2022. július 12., kedd 22:55

Hogyan építs fel egy sikeres network marketing vállalkozást?

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)

Mielőtt elkezdem ontani rád a tippeket, engedd meg, hogy megosszam veled a saját hogyanomat és miértemet.

A főállásomban dolgoztam akkor (még! a mai napig is), amikor az online network marketingre egy határozott igent mondtam. Méghozzá azért, mert pont az online módszerei és rendszere miatt jól össze tudom hangolni a főállásommal és a családdal is: jól felépítve hagy szabadidőt is és az online mivolta miatt pedig a rendelkezésre álló napi néhány órát a leghatékonyabban ki tudom használni (akár blokkokban is), így jutok el naponta a legtöbb emberhez. És ami a legjobb, hogy itt a jövedelmemnek nincs felső korlátja!

És akkor következzék a tippcsomag arról, hogy miket érdemes szem előtt tartanod, ha sikeres szeretnél lenni:

 

1. Teljesen kötelezd el magad a saját miérted, célod mellett!

Ha (online) network marketing vállalkozásba kezdtél, akkor megvan a saját, nagy miérted. Ezért döntöttél mellette és teljesen meg is érdemled, hogy ezt a célt el is érd!

Ez már önmagában elég nyomós ok arra, hogy ne add fel, amikor elbizonytalanodnál, hiszen akármi történik, akkor is megcsinálod! Gondolj csak a miértedre.

2. Fogadd el, hogy a kudarc hozzá tartozik!

Sokan úgy gondolják, hogy először mindent is megtanulnak elméletben, aztán utána elkezdik csinálni a gyakorlatban és ez a kudarc elkerülésének a tuti titka. Pedig sajnos az a helyzet, hogy a kudarc a sikerhez vezető út része. Ebből tanulsz a legtöbbet. Az emberek zöme azt hiszi, hogy csak egy esély van, egy próbálkozás és a vállalkozásnak annyi, vége. Azt a munkamódszert és a kapcsolódási technikát az emberekkel találd meg, ami neked beválik és működik.

Legyen erre több jó ötleted és válassz ki közülük egyet, azt valósítsd meg. Ha mégsem válik be, akkor vedd elő a következőt és így tovább. Ez nem kudarc, hanem piackutatás és tanulás.

A(z) (online) network marketing vállalkozás is egy tanulás (szakmai és önismereti) és ezt a gyakorlatban lehet a legjobban elsajátítani.

Mielőtt igazán sikeresnek érzed magad, sok kudarcon kell átmenned. Ettől válsz igazán azzá a vállalkozóvá, aki végig járta a saját útját a saját céljáért.

3. Ne ijedj meg a versenytársaktól – ne hasonlítsd magadat hozzájuk!

Már annyi networker van, pláne online! Telített a piac, már mindenki ezt csinálja – gondolhatod.

Ha ezt látod, akkor ez azt jelenti, hogy van piacod! Nézd meg, hogy mik azok, amit a versenytársaid szerinted nem csinálnak elég jól és találj magadnak egy megkülönböztetett helyzetet, amivel kitűnhetsz közülük. Pl. velük ellentétben te nem hirdetsz, nem teszel ki semmilyen termékreklámot az oldalra, hanem értéket és magadat adod, így építesz ki egy személyes, szimbolikus hidat közted és a követőid között.

4. Értéket teremts, ne számokat kergess!

Egy online network marketing vállalkozás elindítása annyiban könnyebb, hogy minimális költségre van szükséged. Viszont hátránya, hogy nem találkozol az emberekkel fizikailag, ezért könnyű beleesni abba a csapdába. hogy elkezded a like-okat, szivecskéket, kommenteket számolgatni és elfeledkezni az emberekről, akik e mögött vannak.

Pedig hiába az online, de a network marketing az emberi kapcsolatokról szól!! Minél jobb emberi kapcsolatokat tudsz felépíteni, annál könnyebb lesz a következő lépést megtenned és annál több örömöt fog a vállalkozásod okozni. A direkt megkeresés és a tartalommarketing pedig pont az emberi kapcsolatokról szól.

5. Ne hasonlítsd magad másokhoz!

Könnyen elbizonytalanodhatsz, ha azt látod, hogy valaki mennyire sikeres, közben pedig te még az első lépésekben is bizonytalan vagy. Fontos, hogy láss igazi, nagy siker sztorikat, ami megerősíti, hogy érdemes komoly célokért elindulni, de ne engedd, hogy más sikere elbizonytalanítson.

Tudatosítsd magadban, hogy mások sikerei előtt is rengeteg, pici elvégzett munka van.

Határozd meg, hogy mi a következő lépés és csak ennek a feladatnak a megvalósítására koncentrálj! Közben bátran ünnepeld meg a kicsi sikereket is, pl. az első ember feliratkozott az email listádra, az első vásárlódat, posztodat, blogbejegyzesedet, stb. Ezek óriási mérföldkövek!

6. Ne akarj tökéletes lenni!

Nyilván pl. a te első bejegyzésed nem lesz olyan, mint azé, aki ezer éve ezzel foglalkozik. Ötletekért, inspirációért érdemes megnézni, hogy mit csinálnak mások, de ne hasonlítsd magad máshoz! És főleg, ne várj addig, ameddig valami tökéletessel tudsz előállni. Az “elég jó” is teljesen jó.

Egy network marketing vállalkozó is, ha a tökéletességre törekedne, az pont ellentétes lenne a sikeressé válás természetes folyamatával, mert mi ötleteket tesztelünk. Minél gyorsabban kiderül, hogy valami nem működik, annál gyorsabban tanulhatsz belőle te is és módosíthatsz az irányon. Ehhez pedig nem kell tökéletesen szerkesztett fotó a posztnál és tökéletes blogbejegyzés, stb.

Tudod: Az “elég jó” pont elég jó!

7. Együtt könnyebb!

Az (online) network marketing egyik legfontosabb része, hogy minél több hasonlóan gondolkozó ember között legyél és építs kapcsolatokat olyanokkal, akik hasonló úton vannak, mint te. Így támogatni tudnak téged az úton, ahogy te is tudsz segíteni másoknak.

Így azt is láthatod, hogy senkinek sem sima az útja és könnyebben tudod kezelni a saját nehézségeidet és mások sikerei erőt adnak neked is. Emellett ötleteket, visszajelzést kaphatsz olyanoktól, akik friss szemmel néznek rá a vállalkozásodra. Látogass el néha egy-egy tréningre, workshopokra, különböző Facebook csoportokba.

8. Kerüld el a túlterheltséget!

Ez a félelmek után a második ok, amiért sok kezdő networker vállalkozó feladja. Gondolok itt az információ túlterheltségre. A megoldás: mindent a maga idejében tanulj, szép sorban. Csak olyan információt fogyassz, amire a következő fontos lépéshez szükséged van, és amit azonnal tudsz használni. Légy tudatos, hogy mikor, milyen tudás megszerzésébe fektetsz időt és energiát. Szűrd meg, szelektálj.

A fentiek alapján mit gondolsz, 1-10-ig terjedő skálán, mennyire tudtam számodra segítséget adni?

Kíváncsi vagy, hogy mi az alapja az online network marketing vállalkozásomnak?

Kérd a főoldal „Megújuló jövedelem” blokkjában a tájékoztató videót!

Megjelent: 477 alkalommal Utoljára frissítve: 2022. július 12., kedd 23:10
×

Blog értesítések

Kérd a heti blogértesítőt, hogy biztosan ne maradj le a téged érdeklő bejegyzésekről.

Hetente egyszer, szombat reggel küldünk egy rövid összefoglalót a heti új blogbejegyzésekről. Így könnyen ki tudod választani a téged érdeklő témát, és a reggeli első kávéd kortyolgatása közben már el is olvashatod.

A kitöltés előtt olvasd el az adatkezelési tájékoztatót!

+36 12 1234567
További cikkek ebben a kategóriában: « A kék zónák titkai Turbános Tornádó »

Hozzászólások   

# Tóth Katalin 2022-07-13 07:01
Szuper összefoglaló, nagyon jó tanácsok! A legtöbben abba a hibába csúsznak bele, hogy bizony hasonlítják magukat másokhoz, s ez elbizonytalanítja, összezavarja, visszarántja őket! Talán erre a legfontosabb odafigyelni, hogy csak saját magát kell adnia mindenkinek.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szabó Péterné 2022-07-13 17:09
Ezek nagyon jó, inspiráló tippek, köszönöm!
Ahogy két egyforma ember sincs, két egyforma indulás sincs ezen az úton. Nem ugyanabban vagyunk erősek, és gyengébbek sem, mások a félelmeink. De a jó a dologban, hogy tanulható, ha a szándék eléggé erős.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szegvári Katalin 2022-07-20 17:08
Nagyon szuper és inspiráló ötleteket kaptam, köszönöm. Nem vagyunk egyformák (de ez igy jó) és mindegyikünk máskor és máshonnan indul. Igen hajlamosak vagyunk másokhoz hasonlitani magunkat, erre nagyon oda kellene figyelni, mert minden ember más egyéniség. Add mindig önmagad!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Elérhetőségek