2022. október 16., vasárnap 23:41

Tudás és TUDÁS

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)

Amikor álmaid életét akarod megteremteni, annak első lépése, hogy megszerezd azt a tudást, elsajátítsd azt a gondolkodást, amivel valóban meg tudod teremteni.

Szerencsére divat a tanulás, az önfejlesztés. Nagyszerű dolog, hogy a holtig tartó tanulás egyre több embernél nem csak egy jól hangzó szólam, hanem a mindennapok valósága.

Tanulunk szakmai ismereteket, követünk spirituális tanítókat, ismerkedünk a biológia és pszichológia alapjaival, új étkezési, főzési irányzatokkal, online marketing trendekkel, kép és videószerkesztéssel, pénzügyeink kezelésével, időgazdálkodással, fényképezéssel és millió más dologgal. A mobiltelefonunkban különféle applikációk százai segítenek otthoni edzésprogramok kialakításában vagy épp egy idegen nyelv elsajátításában.

Az igény folyamatosan nő. És ahogy az lenni szokott, ahol megjelenik a kereslet, ott megjelenik a kínálat is.

Ingyenes és fizetős anyagok, kurzusok tömegéből válogathatunk.

És itt kezdődnek a problémák.

A többség ugyanis egyáltalán nem válogat, hanem szinte behabzsol mindent, ami kicsit is érdekli, követi, aki kicsit is tetszik neki.

Miközben tömegek rengeteg időt töltenek különféle ismeretek összegyűjtésével, az eredményeik, az élethelyzetük nem változik. A rendszertelenül összegyűjtött információk nem hogy nem segítenek, gyakran inkább ártanak.

És itt két kifejezést külön is kiemelnék: rendszertelenül és információ.

Információ és tudás között ugyanis hatalmas különbség van.

Amíg megnézel egy videót, elolvasol egy blogbejegyzést vagy könyvet, végighallgatsz egy előadást pl. arról, hogyan tudod a gondolkodásodat megváltoztatni, az információ.

Amikor a kapott tippeket, módszereket, tanácsokat elkezded beépíteni a mindennapjaidba, saját tapasztalatra teszel szert, saját felismeréseid lesznek, újabb kérdések merülnek fel benned, a dolgok mélyére ásol, és az újabb válaszokat szintén beépíted a napi gyakorlatodba, az tudás.

Amíg ez a második lépés hiányzik, addig az információ semmiféle hasznodra nincs. Sőt, az is lehet, hogy épp ellened dolgozik. Ugyanis amikor újra találkozol ezzel az információval, a tudatos elméd felismeri: „Áh, igen, ezt már tudom!”. Így nem is foglalkozik vele tovább, hiszen már tudja, az információ már megvan, megértette, eltárolta. Ez megakadályoz abban, hogy az adott témában jobban elmélyedj.

Vagy az is lehet, hogy tudatosan úgy döntesz, ok, ezt már tudom, de ez a tudás semmit sem tett hozzá az életemhez, és ezért teljes egészében figyelmen kívül hagyod.

A másik probléma a rendszerességgel, pontosabban annak hiányával van. A rendszeresség alatt itt nem csak, sőt, elsősorban nem a gyakoriságot értem. Sokkal inkább a módszerességet. Hogy az alapoktól kezdve, lépésről lépésre haladva sajátítasz el valami új dolgot.

Mondjuk érdekel egy téma, és rákeresel az interneten. A kereső fog ajánlani számtalan blogot, videót, könyvet. Beleveted magad az információgyűjtésbe. Először elolvasol egy blogbejegyzést A-tól, utána megnézel egy videót B-től, majd egy másikat C-től. Legközelebb a barátod ajánl egy könyvet a témában X-től. Majd a hirdetésben szembejön egy ingyenes hírlevélsorozat, ami pont a téged érdeklő témáról szól, egy ötödik vagy hatodik, vagy sokadik szerző tollából.

Amikor elindulsz egy úton, nincs azzal semmi baj, ha belekóstolsz különböző tanítók nyilvánosan elérhető anyagaiba.

1.) A kevesebb ebben az esetben is több.

Amennyiben tényleg haladni szeretnél a kiválasztott területen, minél előbb egy, azaz pontosan egy tanító mellett el kell kötelezned magad.

Meg kell szerezned tőle mindazt a tudást, ami csak elérhető. Csak akkor válassz másik tanítót, ha az első már nem tud neked segíteni a haladásodban.

2.) A valódi tudás pénzbe kerül

Igen, nagyon gyorsan túl kell lépned az ingyenesen elérhető anyagain, mert a lényeg sosem azokban van. A legtöbb ingyenes anyag önmagában értékes, használható, de csak egy pici szelete az egésznek. Ha valóban fejlődni akarsz egy területen, akkor annak pénzben is kifejezhető ára van.

Miért vegyél meg fizetős kurzusokat, amikor minden elérhető ingyen is a neten?

Először is azért, mert a fizetős anyagokban egy helyen megkapod azt a tudásanyagot, pontosabban annál jóval többet, mint amit órák-hetek-hónapok alatt tudnál összeszedni az ingyenes anyagokból.

Másodszor azért, mert a fizetős kurzusok pontosan úgy vannak felépítve, hogy az alapoktól kezdődően visznek egyre magasabb szintekre. Van, hogy egy kurzuson belül, van, hogy egymásra épülő kurzusokon keresztül.

Harmadszor azért, mert a legtöbb fizetős anyaghoz tartozik egy támogatás, egy közösség, egy mentorprogram, ami segítségedre lesz abban, hogy a megszerzett információkat átültesd a gyakorlatba, és így az valóban tudás legyen.

Egy ilyen jól felépített tanulási rendszer és egy megfelelő mentor hónapokat, de nem egyszer éveket tud neked megspórolni.

3.) Indíts el egy network marketing vállalkozást

A network marketing vállalkozások pontosan erre épülnek. A csatlakozással kapsz egy mentor csapatot és egy kész képzési rendszert. Ellentétben más üzleti mentorprogramokkal, ez gyakran még plusz pénzedbe sem kerül.

A mentornak ugyanis az az érdeke, hogy te minél előbb sikeres legyél, mert ő is akkor fog több pénzt keresni.

Nem véletlenül mondják, hogy a network marketingben a legjobban fizető tevékenység nem a termékértékesítés, hanem a tanítás. Minél több embert tud valaki sikerhez segíteni, annál sikeresebb lesz ő maga is.

Vedd fel velem a kapcsolatot és nézzük meg közösen, ez az üzlet hogyan lehet a segítségedre álmaid életének megteremtésében.

Ezt még akkor is érdemes megfontolnod, ha álmaid életében te mondjuk egy jól menő hagyományos vállalkozás tulajdonosa vagy. Egy network marketing üzletben kicsi kockázattal, de az első perctől maximális támogatással kipróbálhatod magad vállalkozóként, elsajátíthatod a vállalkozói gondolkodást, kialakíthatod azokat a szokásokat, amelyek a hagyományos vállalkozások világában is sikeressé tesznek. És megtapasztalhatod a passzív jövedelem nyújtotta előnyöket is.

Megjelent: 407 alkalommal Utoljára frissítve: 2022. október 16., vasárnap 23:49
×

Blog értesítések

Kérd a heti blogértesítőt, hogy biztosan ne maradj le a téged érdeklő bejegyzésekről.

Hetente egyszer, szombat reggel küldünk egy rövid összefoglalót a heti új blogbejegyzésekről. Így könnyen ki tudod választani a téged érdeklő témát, és a reggeli első kávéd kortyolgatása közben már el is olvashatod.

A kitöltés előtt olvasd el az adatkezelési tájékoztatót!

+36 12 1234567
További cikkek ebben a kategóriában: « Egészség vagy betegség A Dunning-Kruger hatás »

Hozzászólások   

# Tóth Katalin 2022-10-18 07:03
Én is elkövettem azr a hibát, hogy mindent meg akartam nézni, hallgatni, ami érdekesnek tűnt. Ma már szelektálok: valóban a célom felé visz? Kell ez pont most nekem? Azt, hogy tudássá tegyen amit tanultam, bizony még tanulni kell.Tökéletes írás, igen, a Network Marketing a legjobb fejlődési közeg.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szabó Márta 2022-11-06 22:49
Szerintem ezt szinte mindenki elköveti. Mint a kisgyerek a csokoládégyárban. Aztán kész a gyomorrontás. Átvitt értelemben persze.
A network marketing tényleg jó terep, mert ott célzottan tudsz haladni, támogatással.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szabó Péterné 2022-10-18 22:14
Sosem fogalmaztam így meg, de egyetértek, hogy hatalmas a különbség információ, és tudás között. Van még min dolgoznom!!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szabó Márta 2022-11-06 22:51
Köszönöm.
Azt hiszem, mindannyian sokkal több információval rendelkezünk, mint amit valaha is fel tudnánk igazán dolgozni, a napi rutinba beépíteni.
Pedig a gyakorlatba át nem ültetett információ tiszta pocsékolás.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szegvári Katalin 2022-11-01 15:30
Igen ez igy van, de szerintem óriási a különbség az információ és a tudás között. A mai napig úgy érzem, hogy még rengeteg tanulni valóm van.
Köszönöm!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szabó Márta 2022-11-06 22:53
Ez egy veszélyes csapda. Kell még egy könyv. Kell még egy kurzus. Csak még ezt a videót megnézem.
Közben már minden megvan, amit ha használnánk, fényévekre lehetnénk a jelenlegi helyzetünktől.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Elérhetőségek