2022. június 17., péntek 06:30

Otthonról végezhető munka régen és most

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)
Otthonról végezhető munka régen és most dreamlife2u

Felértékelődött az otthonról végezhető munka az utóbbi időben 

Nem csoda, hisz rengeteg előnye van:

  • nem kell utazni egy munkahelyre, amivel időt és pénzt lehet megtakarítani
  • általában nincs kötött munkaidő, így kényelmesebb az élet
  • kisgyerek mellett is lehet dolgozni, nem kell bölcsibe vinni /azt fizetni/, vagy állandóan a nagyira bízni
  • ha valaki mozgásában korlátozott / mint én az elején az isiászom miatt pl./, akkor is tud pénzt keresni
  • nyugodtan lehet enni-inni úgy, ahogy a szervezet megkívánja, mert bármikor lehet mosdóba menni is. Vagyis nem áldozzuk be az egészségünket a munka oltárán. / Erről is tudnék beszélni!/
  • a házimunkát is / akár pihenésképp/ bele lehet szőni a munkanapba
  • nem vagy állandóan a főnök látóterében, nyugodtabban dolgozhatsz
  • mivel magad osztod be az idődet, aszerint ahogy a leghatékonyabb vagy, sokkal többet el tudsz végezni rövidebb idő alatt

Ha van, amit szerinted kihagytam, egészíts ki kérlek!

Régen is dolgoztam otthonról.

Elmesélem, az hogyan nézett ki. 
Főállású anyaként, 3 fiúgyermeket terelgettem. A velük járó összes házimunkával, iskolába, óvodába hordással, programokkal. Emellett napi 2-4 órát (néha többet) besegítettem a gazdaságunkba. 

DE ez nekem nem volt elég, mert pénzünk sosem volt semmire, mindent beszipkázott a gazdaság. Sokszor azért keltem hajnalban, hogy süssek pár muffint, amit a fiúk vihetnek tízóraira meg reggelizhetnek, mert péksüteményre nem futotta.

Szóval mindez mellett vállaltam plusz munkát. Pl. fél dl-es üvegeket mostam a közeli röviditalt gyártó cégnek. Darabjáért 2 forintot kaptam. Havonta 2 raklapnyit tudtam kimosni. Nagy műanyag rekeszekben szállítottam vissza a kis Zastavámmal. Amit imádtam, mert bepakoltam a 12 ládát!!! Mostam, cipekedtem, pakoltam, sokszor éjszakába nyúlóan. Mindezért 24 ezer Ft-ot kaptam, ami akkor elég volt egy nagyobb bevásárlásra.

S én örültem, hogy volt ez a lehetőségem!

Otthonról végezhető munka ma

Ma, a háztartás ugyanúgy az enyém. Bár nagyok a fiúk, de itthon laknak. Minden nap főzök, plusz a többi. A gazdaságban jellemzően az adminisztratív elintéznivalók az én feladataim. /ebből is van nem kevés!/

S ma is dolgozom itthonról.  Óriási a különbség ahhoz képest, régen mit csináltam. Az egyik legnagyobb, hogy nem fizikai munkát végzek, inkább szellemit. Online, a laptopomon és a telefonomon.  Posztokat írok, ismerkedek, beszélgetek emberekkel, s akinek szüksége van rá és szeretné is, annak segítek. Csodás új ismeretségekre tettem szert már eddig is, amit ennek az új munkának köszönhetek!

A másik különbség, hogy míg akkor csak falun belül mozogtam, most, a virtuális térben szinte az egész világot „bejárom”. Az ország távoli pontjain élő emberekkel dolgozom együtt, akikkel időközönként személyesen is találkozunk! Sőt! Országhatáron túlról is!! Az online tér kinyitotta a világot számomra!

Rengeteg új dolgot tanulok, amit szintén az otthonom kényelmében megtehetek. Sőt! A munka része a tanulás, olvasás, hanganyagok hallgatása. Munkaidőben fejlődök!!

Nem csak én keresek pénzt, hanem tudok segíteni másoknak is, hogy plusz pénzt keressenek!

Nem lélekölő, monoton munkát végzek, hanem olyasmit, amihez használhatom a kreativitásom, alkothatok, s még az elismerést is bezsebelhetem!

Ja, s többszörösét keresem könnyedén, élvezetesen !

Örülök a 21. század vívmányainak és előszeretettel használom őket.

Szeretnél te is így pénzt keresni?

A Kezdőlap Megújuló jövedelem blokkjában kérd a tájékoztató videót!

Megjelent: 655 alkalommal Utoljára frissítve: 2022. július 06., szerda 02:01
×

Blog értesítések

Kérd a heti blogértesítőt, hogy biztosan ne maradj le a téged érdeklő bejegyzésekről.

Hetente egyszer, szombat reggel küldünk egy rövid összefoglalót a heti új blogbejegyzésekről. Így könnyen ki tudod választani a téged érdeklő témát, és a reggeli első kávéd kortyolgatása közben már el is olvashatod.

A kitöltés előtt olvasd el az adatkezelési tájékoztatót!

+36 12 1234567
További cikkek ebben a kategóriában: « Fogyás: tények és tévhitek Álomélet »

Hozzászólások   

# Szegvári Katalin 2022-06-20 12:08
Az életem során én is sok mindent kipróbáltam, de egyik sem volt igazán az én világom. A 21. század eszközeit én is használom. Nem mondhatom el magamról, hogy tökéletesen tudom már használni ôket, de tanulom. Ezáltal kitágult a világom, sok új embert ismertem meg. Szamomra ez a tökéletes munka és elfoglaltság. Mindenkinek ajánlom!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Némethné Kocsis Veronika 2022-06-21 08:46
Jó, hogy ezt elmesélted, nem ismerem a régebbi otthoni munkákat. Kiskoromban olyat láttam, amit anyu próbált vállalni, hogy postán küldték a gyöngyöket és az útmutatót, ami szerint pl. egy kutyát kellett volna alkotni. Ez nekünk, laikusoknak elég nehéz volt, így vissza is küldtük. Még ha ment is volna, kevés pénzért, jópár darabot kellett volna legyártani - gondolom. Meg volt a hálózatépítés klasszikus formája, ami szintén nem vált be anyunak, hiszen amúgy is sokat dolgozott és egyedül nevelt. És most, mennyire az orrunk előtt van ennek az online, új rendszerű formája, adja magát! Dolgozni itt is kell, de korántsem olyan módszerrekkel, mint annak idején. A világ fejlődik, változik, érdemes ezt kihasználni.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szabó Péterné 2022-06-26 21:57
Én mindig is fizikai munkát végeztem. Kb. 20 éve ( még internet sehol! ) kipróbáltam egy hálózatépítő céget, ahol a termék szuper volt,- az üzlet nem volt annyira az. Ahogy közeledett a nyugdíjazásom ideje, kicsit pánikoltam, mit kezdek magammal? A lehető legjobbkor jött ez a lehetőség, minden szempontból. Nagyon sokat tanultam, és még nagyon sokat szeretnék, de úgy érzem a helyemen vagyok. Szeretek segíteni, jót adni, és most nem kell agyalni, hogyan jutok el a szomszéd városba. Percek alatt egyeztetünk,- földrajzi határok nélkül. Olyan sok embernek szeretném ezt megmutatni!!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés