2022. június 24., péntek 06:30

Munka és becsülete

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)

Olvastam egy főcímet, amiben egy celeb / abból a típusból, aki nem csak a celebségéből él!!/ elmondja, hogy a lánya nyári diákmunkát vállal.

Azonnal elindult a komment cunami.

-Persze, ugyan milyen munkát?

-Jönne csak a földekre kapálni, akkor megtudná, mi a munka!

-Előbb az anyját látnám dolgozni! / mondják ezt egy olyan nőről, aki valószínűleg egy hét alatt többet keres, mint az átlagember egy év alatt/

Még mindig itt tartunk! Ha dolgozol, mint güzü, jó nehéz és koszos fizikai munkát, annak van becsülete! Igaz, annyit keresel, hogy létezni tudjál, élni nem, de akkor tuti becsületes és elismerésre méltó ember vagy. Ha kitalálsz magadnak valamit, amit vállalkozásként meg is valósítasz, pláne, ha az ránézésre könnyebb és tisztább munka mint a fent írtak, akkor hiába keresel jóval többet, élsz sokkal nagyobb életszínvonalon, megbecsülésre ne várj! Az nem elismerésre méltó! S tehetsz a pénzeddel millió jó dolgot, segíthetsz sok embernek, abban is csak a hibát fogják látni. Mindig, minden mozdulatodban!

Tanulság 1.

Szerencsére a fent írt celebet nem töri meg ez a mérhetetlen rosszindulat, mert azokra koncentrál, akik hálásak neki, akik elismerik, akiken segít. Töretlenül megy a célja felé, nem téríti le senki erről az útról. Már hogyan is tehetnék? Hisz ő köszöni szépen, jól érzi magát a bőrében! / Csak halkan kérdem: aki kritizálja, vajon jól érzi magát a bőrében?/

Pont az ilyen emberek viszik előre a világot, ezzel a hozzáállással! Talán nem kritizálni, hanem tanulni kellene tőle!!!

Tanulság 2.

Fel kéne végre ébredni!! Felfogni, hogy nem a munka mennyisége és milyensége számít!! Hanem az, hogy az adott munkával értéket teremtünk-e, hozzáadunk-e valamit a világhoz, jól érezzük-e magunkat közben, s jól megélünk-e belőle! Hiszen a cél nem a létezés, hanem hogy ÉLJÜNK végre!!

Tanulság 3.

Óriási szemléletváltásra van szükség! Hogy tényleg az értéket, a teremtést ismerjük el!  Hogy merjük elismerni a másikat, bátran!! Azzal mi nem leszünk kevesebbek, sőt!! Ha mást dicsérünk, azzal mi magunk is többek leszünk! S fordítva is igaz, ha csak bírálunk és kritizálunk, azzal sosem jutunk előbbre. Csak még lentebb nyomjuk magunkat.

Tanulság 4.

Ebben a környezetben bizony nagy bátorság kell ahhoz, hogy valaki másképp tegyen dolgokat, merjen változtatni, új, ismeretlen dolgokba belefogni. Sajnos sokan nem is merik felvállalni a visszahúzó környezetük miatt, pedig a lelkük mélyén szeretnék. De tudod mit? Ha elindulsz, ha felvállalod, meg fogod találni az új környezetet, amely segít, bíztat, felemel!! De előbb döntened kell és elindulni!

A lényeg, hogy lássuk meg a másikban a jót, fogadjuk el, ha más, másképp lát dolgokat, mint mi! Mindenkire szükség van! Arra is, aki fizikai munkát végez, arra is, aki szellemit! Arra is, aki munkavállaló, arra is, aki vállalkozó! Arra is, aki termel, s arra is, aki szolgáltat! Engedjük meg a másiknak a szabad választást, s a saját döntésében támogassuk!

S hogy miért merem leírni ezeket a sorokat? Mert megtapasztaltam. Azt is, milyen napi 16 órát robotolni, koszos, fizikai munkákban. Azt is, milyen ezt hangoztatni, hogy ez az igazi munka.

Azt is, milyen változtatni, mindenki más ellenében, milyen „tisztább” , „könnyebb” munkával jóval több pénzt keresni. S azt is, milyen egy együttműködő, felemelő környezetben élni.

Tudod, ez utóbbi sokkal élvezetesebb, egészségesebb, boldogabb élet!!

Te mersz-e változtatni?

Hajlandó vagy-e megfizetni az árát egy jobb, élhetőbb életnek?

Ha igen, a felemelő környezet itt vár rád!

Kérd a főoldal „Megújuló jövedelem” blokkjában a tájékoztató videót!

Megjelent: 542 alkalommal Utoljára frissítve: 2022. július 06., szerda 01:57
×

Blog értesítések

Kérd a heti blogértesítőt, hogy biztosan ne maradj le a téged érdeklő bejegyzésekről.

Hetente egyszer, szombat reggel küldünk egy rövid összefoglalót a heti új blogbejegyzésekről. Így könnyen ki tudod választani a téged érdeklő témát, és a reggeli első kávéd kortyolgatása közben már el is olvashatod.

A kitöltés előtt olvasd el az adatkezelési tájékoztatót!

+36 12 1234567
További cikkek ebben a kategóriában: « Együtt jár a korral Longevity. Eszik vagy isszák? »

Hozzászólások   

# Szabó Péterné 2022-06-26 21:27
Annyira igazad van! Rengeteg olyan ember van, aki ismeret nélkül, ( mert arra lusta, hogy mögé nézzen! ) kapásból kritizál.
Van az a tipus, aki ha van rajta sapka azért,- ha nincs azért szid bárkit. Sosem értettem. Viszont szánakozva tudok ránézni, hisz ez azt jelzi, mekkora hábozú zajlik benne. Számomra nincs jó, és rossz munka. Munka van, amit valakinek el kell végezni, tehát szükség van rá. Hogy választhatom a szellemit, nem azt jelenti, hogy az könnyebb lesz, főleg az elején.
Én hiszem, hogy senki nem véletlenül ténykedik abban a közegben, ahol éppen van. Most ott van dolga. Ennyi.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szegvári Katalin 2022-06-27 16:34
Egyetértek az irásoddal Kata! A mai világban nagyon elterjedt, hogy minden ismeret nélkül véleményt nyilvánítanak emberek másokról akiket nem is ismernek…fogalmuk sincs mivel foglalkoznak, mindezért mennyit dolgoznak. Amikor felajánlod nekik, hogy tekintsenek bele, akkor sukok még válaszra sem méltat. Tapasztalatból beszélek…én is kipróbáltam már életem során sokféle munkát, sokszor dolgoztam tizenhat órát naponta. Most ebben a közegben érzem magam a legjobban…mert tudtam, hogy változtatnom kell!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Némethné Kocsis Veronika 2022-07-07 22:22
Sajnálatos, hogy még mindig itt tart a világ, hogy megítélik mások munkáját. Azt hiszem, az inkább az ítélkezőket jellemzi. Könnyű bírálni valamit, amit nem ismernek igazán, csak szóbeszéd alapján és saját szűrőjükön keresztül nézik. Akiről pedig mondják, tényleg jobb, ha ezeket figyelmen kívül hagyja, csak megy előre!! Mindenkinek mást jelenthet a tisztességes, becsületes munka - hagyjuk már meg mindenkinek a szabad választást, hogy milyen munkát végez, jelzők nélkül.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Elérhetőségek