2022. június 26., vasárnap 16:44

Longevity. Eszik vagy isszák?

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)
Longevity. Eszik vagy isszák? dreamlife2u.com

Ahogy nő a várható élettartam, egyre inkább előtérbe kerül a kérdés: mi kell ahhoz, hogy az idősek egészségesek, aktívak maradjanak, teljes életet tudjanak élni?

Szó szerint dollár milliárdok ömlenek ezzel kapcsolatos kutatásokba.

Biológiai, genetikai laborok tucatjai az öregedés lassításának, visszafordításának lehetőségeit keresik, mert feltételezik, hogy ezzel gátat lehetne vetni az úgynevezett krónikus betegségeknek az idősek körében.

Másrészt szociológiai és más társadalomtudományi kutatások keretében azt vizsgálják, hogyan lehetne elérni, hogy az idősek továbbra is a társadalom hasznos tagjának érezhessék magukat.

Új tudományterületek születnek, új fogalmakkal ismerkedünk. Ilyen az angol longevity szó, amivel a jövőben egyre többet fogunk találkozni.

De mit is jelent ez?

Magyarul talán úgy lehetne mondani: „egészséges hosszú élet”. De a szó szerinti értelmezésnél sokkal többet jelent.

Dmitry Kaminskiy nevét nálunk viszonylag kevesen ismerik. Sikeres befektető, ugyanakkor tudományos munkát is végez. Keresett előadó, több könyv szerzője.

Szilárd meggyőződése, hogy az embereknek hosszabb ideig, egészségesebben kell élniük. Nagy érdeklődést mutat az egészséges hosszú élet iránt, ami üzleti, kutatási és közéleti tevékenységében is megmutatkozik.

1 millió dolláros jutalmat ajánlott fel annak a személynek, aki elsőként eléri a 123. születésnapját. A hír bejárta a világsajtót, és vírusként terjedt az interneten. A jelenlegi élettartam-rekord 122,5 év. Jeanne Calment 1997-ben érte el.

Azért hozta létre ezt a díjat, hogy népszerűsítse az egészséges hosszú életet, és arra ösztönözze az embereket, hogy maximalizálják saját egészséges élettartamukat.

Mit is jelent még a longevity?

Egy szemléletmódot a tudományos és az üzleti életben. Az, hogy globálisan nő a várható élettartam, nem csak az öregedéshez, a gyógyításhoz közvetlenül kapcsolódó területekre van hatással, hanem tulajdonképpen a tudomány és a technológia minden területére a pénzügyi szektortól kezdve a mesterséges intelligencia fejlesztéséig.

Dmitry Kaminskiy szerint a jelenlegi korban a hosszú élettartam iparág ugyanolyan szerepet tölt be, mint a 20. században az űrutazás és a hozzá kapcsolódó iparágak. Katalizátor a tudományos kutatások és a technológia fejlesztésében.

A hosszú élettartam kutatások már kimutatták, hogy az életünk hossza és az egészségben eltöltött éveink száma sokkal inkább függ az életmódunktól, a személyes tudatosságunktól, mint bármi mástól.

Ha te is azok közé tartozol, akik szeretnének egészséges, örömteli hosszú életet saját maguk és szeretteik számára, akkor a legjobb helyen jársz. 

A blogon rendszeresen találsz olyan cikkeket, amelyekben megismerheted, a tudomány szerint mi a feltétele az örömteli hosszú életnek. Találsz továbbá tippeket ahhoz, mit tehetsz, hogy magad számára megetermtsd ezt az örömteli hosszú életet. 

Kattints a bejegyzés alatt a lila gombra, és kérd a blogértesítőt, hogy biztosan ne maradj le a téged érdeklő bejegyzésekről. 

Megjelent: 458 alkalommal Utoljára frissítve: 2022. július 06., szerda 01:56
×

Blog értesítések

Kérd a heti blogértesítőt, hogy biztosan ne maradj le a téged érdeklő bejegyzésekről.

Hetente egyszer, szombat reggel küldünk egy rövid összefoglalót a heti új blogbejegyzésekről. Így könnyen ki tudod választani a téged érdeklő témát, és a reggeli első kávéd kortyolgatása közben már el is olvashatod.

A kitöltés előtt olvasd el az adatkezelési tájékoztatót!

+36 12 1234567
További cikkek ebben a kategóriában: « Munka és becsülete Visszafordítható az öregedés? »

Hozzászólások   

# Tóth Katalin 2022-06-27 11:51
Én akarok lenni, aki 123 évig él!!! Annyi dolgom van még, s főleg annyi mindent szeretnék még kipróbálni!!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szegvári Katalin 2022-06-27 16:42
Én hosszú életu szeretnék lenni…úgy érzem még nagyon sok dolgom van. Az unokáim életét de a dédunokáim életét is végig akarom kísérni. Sôt milyen szuper lenne megélni az ükunokákat is. Ilyenrôl még soha nem hallottam, hogy valaki megélte volna.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szabó Péterné 2022-06-27 21:26
Nem hallottam eddig eddig erről az íróról, kutatóról, de ahogy látom, nemes cél érdekében dolgozik. Ez mindenképpen dícséretes! A kitűzött jutalomról nem is beszélve! Úgy gondolom, hiszem, hogy az időben elkezdett törődés az egészségünkkel elhozhatja azt az életévet....Épp ezért fontos, hogy ne akkor kapkodjunk amikor már baj van, hanem igyekezzünk azt megelőzni, kizárni. Milyen szerencse, hogy a mi programunk épp erről szól!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Némethné Kocsis Veronika 2022-07-07 21:54
Én is most először hallottam erről a kutatóról. Jó hallani, hogy valaki elkötelezetten e mellé teszi le a voksát és tesz is érte! Nem a fordítottja, ami a gyógyszeripart jellemzi. A döntés az ember saját kezében van, hogy melyik mellett dönt. Már van olyan egészségprogram, hála az égnek, ami alternatívát ad. Aztán lehet indulni a 123. életévért című versenyben!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Elérhetőségek