2022. július 26., kedd 19:44

Longevity - szellemi síkon

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)
Longevity - szellemi síkon dreamlife2u

Longevity – Hangold magad hosszú, boldog életre! – Most!

Élethosszig tartó tanulás. Ugye hallottad már?

Mit gondolsz róla? Te tanulsz most valamit?

Klasszikus tanulás

Amit az iskolarendszer és a felnőttoktatás kínál. Sajnos az iskolában nem megszerettették velem a tanulást, hanem ellenkezőleg. Érettségi után azt mondtam, soha többé!! Mert nagyon sok olyasmit kellett megtanulni, amit már akkor tudtam, hogy nem fogom használni az életben. A tanulás fontosságáról viszont soha senki nem beszélt nekem érthetően. Így akár én is elkallódhattam volna örökre. S gyanítom, sokan vannak ezzel hasonlóan.

Mi értelme?

Míg kamaszként nem értettem, ma már tudom, hogy nagyon is fontos a szellemünk karbantartása, trenírozása, s bizony ehhez a legjobb módszer, ha tanulunk, tanulmányozunk valamit. Csak hogy felnőttként megvan az a lehetősége mindenkinek, hogy olyasmibe fektesse az energiáját, ami igazán érdekli! S máris örömteli lesz az ismeretszerzés.

Például, képezhetjük magunkat saját szakmánkban. Munkánk során biztos, hogy kifizetődő, ha ismerjük az újdonságokat, esetleg egy-egy terület szakértőjévé válunk. Ezzel akár többletjövedelemhez is juthatunk, s szakmánk legelismertebb 10%-ba is felléphetünk.

Tanulhatunk nyelveket, máris magabiztosabban mozoghatunk külföldön.

S belevághatunk egy számunkra teljesen új szakma megismerésébe is, vagy éppen saját magunk és az Univerzum működésének titkait is kifürkészhetjük.

A tanulással:

  • szélesedik a látókörünk
  • sikerélményben lesz részünk
  • magabiztosabbak leszünk az érintett területen
  • bátrabban alkotunk önálló véleményt
  • pozitívabb lesz az önképünk
  • növekedik az önbizalmunk
  • növekedik a kitartásunk

A lényeg, ha nap, mint nap új ismeretekkel bővítjük tudásunkat, az elménk folyamatosan dolgoztatva van, szellemünk mindaddig friss marad. Ami bizony hozzájárul az egészséges, hosszú élet megteremtéséhez.

A folytatásért és hasonló érdekes cikkekért kattints a lenti lila gombra, és kérd az értesítést az új bejegyzésekről!

Megjelent: 359 alkalommal Utoljára frissítve: 2022. július 26., kedd 19:54
×

Blog értesítések

Kérd a heti blogértesítőt, hogy biztosan ne maradj le a téged érdeklő bejegyzésekről.

Hetente egyszer, szombat reggel küldünk egy rövid összefoglalót a heti új blogbejegyzésekről. Így könnyen ki tudod választani a téged érdeklő témát, és a reggeli első kávéd kortyolgatása közben már el is olvashatod.

A kitöltés előtt olvasd el az adatkezelési tájékoztatót!

+36 12 1234567
További cikkek ebben a kategóriában: « Teljes értékű növényi étrend Az öregség betegség? »

Hozzászólások   

# Szabó Péterné 2022-07-30 16:01
Élethosszig tartó tanulás,- igen hallottam. Úgy gondolom, egész életünk egy tanulási folyamat. Jól leírtad, számos terület van, ahol bővíthetjük a tudásunkat. Soha nem mások miatt, hanem magunk miatt. Apukám mondta mindig : az az egyetlen dolog, amit senki nem vehet el tőlem!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szabó Márta 2022-08-21 20:01
Mindig szerettem tanulni. Ma sincs ez másképp. Még rengeteg tervem van, amit meg akarok valósítani, és ahhoz még nagyon sok dolgot kell megtanulnom. A kell itt nem kényszer, hanem feltétel.
Hiszem, hogy ha dolgoztatjuk az agyunkat, adunk neki célt, akkor cserébe fiatalon tart minket, és megóv az unalomtól, a feleslegesség érzéstől, a depressziótól.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Némethné Kocsis Veronika 2022-09-27 09:10
Ez nagyon fontos érv!!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Némethné Kocsis Veronika 2022-09-27 09:11
Kamaszként én se nagyon szerettem tanulni. Megtettem, amit kellett meg ami érdekelt. De csak felnőttként értettem meg, hogy miért olyan fontos az élethosszig tartó tanulás és mekkora értéke van, amikor a gyakorlatban is fel tudom használni.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Elérhetőségek