2022. július 18., hétfő 19:36

Longevity - Fizikai síkon

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)
Longevity - Fizikai síkon dreamlife2u

Longevity – Hangold magad hosszú, boldog életre! – Most!

2. Fizikai síkon

Hogyan néz ki a hosszú boldog életed, ha a testedről van szó??

Természetesen az egészség jut eszébe legelőször mindenkinek. Ami a hiedelmekkel ellentétben, nem csupán a betegség hiánya, hanem a fizikai-szellemi- lelki egyensúly megléte. Ilyen formán azt is mondhatjuk, a hosszú, boldog élet záloga valóban az egészség, aminek csak egy része a testünk ápolása, vagyis egészség = Longevity.

Ebben a blogban, most a testünk karbantartásáról lesz szó, ami szintén több összetevős történet.

A.) Testünk 70%-a víz.

Amiből a nap során különböző módokon / izzadással, vizelettel, könnyezéssel, stb./ veszítünk. Ezért rendkívül fontos, hogy ezt pótoljuk, méghozzá tiszta ivóvízzel! Kiegészíthetjük ízesítés nélküli gyógyteákkal, főzetekkel. Felejtsük el az cukros és édesítős üdítőket, alkoholos italokat, pláne az energia italokat! Ez utóbbiakat csak az érzékszerveink, nem a testünk kívánja.

B.) Az vagy amit megeszel – ugye hallottad már??

S tényleg! Manapság az élelmiszeripar szinte kizárólag olyan ételeket gyárt és forgalmaz, amire nem hogy szüksége nincs a testünknek, de kifejezetten káros. Gondolok itt a sok élelmiszer adalékra, kiemelten a nátirum-glutamátra, a rengeteg rejtett koffeinre, cukorra, zsírra.

Amit sokan nem tartanak ételnek, viszont a legtöbbet teheti értünk, azok a frissen préselt, nyers gyümölcs-, és zöldséglevek. Sokkal több zöldséget kellene beiktatni az étrendünkbe. Ha hús, akkor tiszta forrásból származó, s legfőképpen feldolgozatlan alapanyagokból, saját magunk készítette ételek felé lenne érdemes tendálni.

C.) Napi, rendszeres testmozgás.

A fülünkön jön ki, ugye? Annyiszor hallottuk már. Mégis nagyon kevesen hallották meg igazán. Tudom, tudom, dolgozol, mozogsz te eleget egész nap! Bármit is csinálsz az egyoldalú, hisz minden nap ugyanazt végzed. NAGYON fontos testünk egészének átmozgatása. Sokkal több mindenre kihat, mit azt gondolnád. Lehet, hogy nehéz elkezdeni, de ha kellő ideig kitartasz, érezni fogod a jótékony hatását, s rájössz, hogy nem is akarod abbahagyni!

D.) Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek pótlása.

Ha a fentiekből mindent a lehető legjobb módon csinálsz, bizony akkor is szükség van bizonyos anyagok plusz bevitelére. Miért?? Mert manapság már a legtisztább forrásból származó gyümölcsök, zöldségek sem tartalmaznak megfelelő, kellő mennyiségű tápanyagot, illetve csak akkora mennyiségű termékben, amit képtelenség egy nap megenni. S ezek a mikrotápanyagok nagyon fontosak a szervezet jó működéséhez.

E.) Stressz.

Hogy ez nem fizikai dolog?? Valóban, ez inkább lelki eredetű, viszont a legnagyobb mértékben hat a testünkre. Ehetsz, ihatsz, mozoghatsz tökéletesen, a stressz mindezekkel ellentétesen dolgozik, lerombolja, amit felépítesz, képes önmagában betegségeket kialakítani. Szóval szorosan összefügg a testünk épségével.

F.) Személyi higiénia, bőrápolás.

S még van valami, amire lehet nem is gondolnál. Mégpedig, hogy mivel ápolod a bőrödet, milyen anyagokkal érintkezel. Ugyanis a bőrödön keresztül, 26 másodperc alatt felszívódik bármi a véráramodba. Sampon, tusfürdő, mosogatószer, mosószer, fogkrém, stb. A forgalomban kapható termékek elenyésző része méregmentes. Rengeteg mérgező anyag kerül a szervezetünkbe a bőrünkön keresztül, s észre sem vesszük, mert olyan kicsi mértékben. Viszont a sok kicsi hosszú idő alatt bizony nagyon sokká válhat.

A fenti témák mindegyike több összetevős. Ezekről érdemes külön-külön is szólni, s végig is vesszük őket részletesen. Vagyis, ha szeretnél egy-egy dologról részletesebben is tudni, iratkozz fel blogértesítőnkre!

Miről olvasnál elsőként legszívesebben?

Miért emeltem ki a nátrium-glutamátot?

Mik azok a káros anyagok, amik a bőrünkön keresztül kerülnek a véráramba?

Mi az a mozgásforma, amit akár isiásszal, lumbágóval is el lehet kezdeni?

Mi mindenre hat a stressz?

Írd meg kommentben, melyik téma érdekel leginkább!

Megjelent: 397 alkalommal Utoljára frissítve: 2022. július 18., hétfő 19:46
×

Blog értesítések

Kérd a heti blogértesítőt, hogy biztosan ne maradj le a téged érdeklő bejegyzésekről.

Hetente egyszer, szombat reggel küldünk egy rövid összefoglalót a heti új blogbejegyzésekről. Így könnyen ki tudod választani a téged érdeklő témát, és a reggeli első kávéd kortyolgatása közben már el is olvashatod.

A kitöltés előtt olvasd el az adatkezelési tájékoztatót!

+36 12 1234567

Hozzászólások   

# Szabó Péterné 2022-07-30 16:46
Nagyon jól összeszedted Kata! Bizony, nem is gondolnánk, a sok apró "mérgezéssel" mekkora bajt tudunk okozni magunknak.Legjobb ezeket megelőzni, kiiktatni amit ki kell, és beiktatni amit be kell az egészségünk megtartása érdekében!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Némethné Kocsis Veronika 2022-08-16 17:17
Nagyon fontos alaptételek ezek!! Az életmódváltás pillérkövei - szerintem. Itt kezdődik a tudatos odafigyelés.
Hogy melyikről olvasnék először? A mozgásról, aztán a nátrium-glutamátról.
Köszönöm.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Elérhetőségek