2022. augusztus 16., kedd 22:03

Hátrányból előny

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)
Hátrányból előny pxhere

Mostanában mindenhonnan az ömlik ránk, hogy válság van, a civilizációnknak vége, olyan rettenetes időszak előtt állunk, amire még nem volt példa a történelemben.

Folyamatosan azt a gondolatot próbálják elültetni az elménkben, hogy tehetetlenek vagyunk, nem tehetünk semmit.

Az úgynevezett szakértők sorra vázolják fel a pesszimista, pesszimistább, apokaliptikus lehetséges kimeneteket.

De ne feledd, ez mind csak vélemény, és neked nem kell elfogadnod mások véleményét!  

Már nem csak a különféle hírcsatornák küldik ezeket az üzeneteket, hanem sok vállalkozás is rárepült a témára. Sokan arra építik fel a reklám üzeneteiket, hogy csakis velük tudod elkerülni a legnagyobb rosszat.

Nem tudom, te hogy vagy vele, de nálam már kontraproduktív minden ilyen kommunikáció.

Félre ne értsd! Nem egy barlangban élek, és látom, hogy nagyon sok a probléma, rengeteg ember komoly kihívások előtt áll, és lesznek, akik nem fognak tudni vele megküzdeni.

De ha visszatekintek a történelemben, szétnézek a saját családomban vagy a baráti, ismerősi körömben, akkor azt látom, hogy minden válság kitermelte a maga nyerteseit is a vesztesek mellett.

Következzen 3 történet.

Az elsőt talán ismered is.

A 2. világháború előtt a kontinensek közötti személy és áruforgalmat szinte kizárólag a hajózási társaságok bonyolították. Akkoriban ugyanolyan természetes volt hajóra szállni, mint ma repülőre.

Aztán a háború idején a német tengeralattjárók és torpedók szinte lehetetlenné tették a tengeri hajózást. Sorra mentek tönkre a nagy hajózási társaságok, és próbálták eladni a hajóikat. Az egész hajózási iparág gyakorlatilag összeomlott.

Ugyanekkor egy görög üzletember, Aristotle Socrates Onassis sorra vásárolta fel az eladásra kínált hajókat. Mindenki teljesen őrültnek nézte. De, amikor a háborúnak vége lett, a hajózás újra biztonságossá vált és újraindult a személy és áruforgalom, neki volt a legnagyobb flottája. Megkerülhetetlen lett a tengeri szállításban.

Egy ember, egy család életében nem csak akkor alakulhat ki krízis helyzet, amikor nagy, világméretű összeomlások vannak. Elég ehhez sokkal kevesebb is.

Fa Kinga pénzügyi tanácsadóként dolgozott, boldog házasságban élt és nevelte két apró kislányát. Náluk fordítva volt a szereposztás. A férje vezette a háztartást, kezelte a család pénzügyeit. Amikor a férje hirtelen meghalt, Kinga ottmaradt a két kislánnyal, és fogalma sem volt róla mihez kezdjen.

Főzni nem tudott, vagy legalábbis nem nagyon. Nem tudta, mennyibe kerül a család megélhetése, és a férje hogyan csinálta, hogy mindig minden rendben volt. Ráadásul kiesett egy jövedelem, így komoly pénzügyi nehézségekkel kellett megküzdenie.

Miközben próbált úrrá lenni a helyzeten, blogot kezdett írni a tapasztalatairól. Rájött, hogy komoly összefüggés van a konyhapénz tervezése, felhasználása, és a családok anyagi helyzete között.

Ma is pénzügyi tanácsadóként dolgozik. Elsősorban pénzügyi tudatosságra tanítja a családokat. Ebbe beletartozik az étrend tervezéstől a bevásárlólista összeállításán keresztül a tartalékképzésig és a hosszútávú befektetésekig minden. A krízisből nőtt ki az új karrierje. Követőtábora hatalmas, több könyve megjelent a témában.

A Facebookon megtalálod Bravúros beosztók nevű csoportját.

Tabajdi Rita személyes jó ismerősöm. Akkor ismerkedtem meg vele, amikor meghalt a férje, egyedül maradt a 3 éves kisfiával. A régi munkahelyére nem mehetett vissza, mert kiszámíthatatlan munkarendben dolgozott, és ezt egyedülálló anyaként nem tudta vállalni. Online végezhető virtuális asszisztens munkát keresett. Én akkoriban egy ilyen cégben voltam értékesítő, ami a kis és közép vállalkozásoknak kínált többek között virtuális asszisztens szolgáltatást. A cég akkoriban indult, szépen szaporodtak a potenciális munkavállalók, de egyetlen megbízási szerződésünk sem volt még.

Az első beszélgetésünk során kiderült, hogy egy kreatív lélek, akinek a hobbija a kézműves bonbonok készítése. A családi házukban volt egy valamennyire felszerelt kis műhelye, és néhány helyre már sikerült eladni a kézműves bonbonjaiból. Igazán különleges bonbonokat készített.

A beszélgetést követően nem lett virtuális asszisztens.

Ma övé a Trita Csokoládé márka. A bonbonkészítésen túl workshopokat tart felnőtteknek és gyerekeknek. Neves díjátadó ünnepségekre, esküvőkre, céges rendezvényekre készít egyedi, különleges csokoládé ajándékokat. Bonbonjai megtalálhatók 4 és 5 csillagos szállodák ajándékboltjaiban is.

Mivel ez a fajta csokoládé szezonális termék, nyáron nehezen megoldható a szállítása és a tárolása, néhány éve kitalálta a Trita Fagyi márkát. Nyáron fagylaltot készít. Igazi Tritás különlegességeket. Már több városba szállít.

A Facebookon megtalálod a Trita Csokoládé és a Trita Fagyi oldalt.

Talán most azt gondolod, hogy ez mind szép és jó, de neked se ötleted, se pénzed, hogy önálló vállalkozásba kezdj. És időd sincs, hogy a semmiből felépíts egy jövedelmező vállalkozást.

Ezekre a kihívásokra lehet megoldás egy network marketing vállalkozás elindítása.

Az ötlet adott, nem kell semmit kitalálnod.

Néhány száz euróval elkezdhető, nem igényel hatalmas kezdőtőkét.

Pénzügyi kockázata gyakorlatilag nincs, hiszen saját magadnak vásárolsz termékeket.

Az induláskor elég, ha napi 2 órát dolgozol benne.

Lépésről lépésre megtanulhatod, hogyan építs fel a semmiből egy stabil, működő vállalkozást.

Kérd a kezdőlap „Megújuló jövedelem” blokkjában a részleteket, vagy jelentkezz a következő eseményre!

Megjelent: 414 alkalommal Utoljára frissítve: 2022. augusztus 16., kedd 22:14
×

Blog értesítések

Kérd a heti blogértesítőt, hogy biztosan ne maradj le a téged érdeklő bejegyzésekről.

Hetente egyszer, szombat reggel küldünk egy rövid összefoglalót a heti új blogbejegyzésekről. Így könnyen ki tudod választani a téged érdeklő témát, és a reggeli első kávéd kortyolgatása közben már el is olvashatod.

A kitöltés előtt olvasd el az adatkezelési tájékoztatót!

+36 12 1234567
További cikkek ebben a kategóriában: « Hány éves vagy? TÉNÉ - reggelik »

Hozzászólások   

# Tóth Katalin 2022-08-17 10:53
Hálás vagyok, hogy itt végül megtaláltam azt a módszert, amiben nem kell számomra kellemetlen dolgokat csinálni.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szabó Márta 2022-08-21 19:10
Köszönöm.
Én is végtelenül hálás vagyok, hogy megtaláltam azt a módszert, amivel tényleg magam osztom be az időmet, és így 100%-ban jelen tudok lenni a családom életében, amikor szükség van rá. Ráadásul szeretem is amit csinálok.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szegvári Katalin 2022-08-20 15:39
Hosszas keresgélés után találtam rá erre a szuper módszerre.
Nagyon szeretem benne, hogy semmi kényelmetlen dolgot nem kell csinálni.
Csak ajánlani tudom azoknak akik nyitottak az új dolgokra!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szabó Márta 2022-08-21 19:11
Köszönöm. Tényleg semmi kényelmetlent nem kell csinálni. Mégis eredményes.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szabó Péterné 2022-09-04 14:15
Mindhárom történet tanulságos.Egy jó ötlettel, kitartással, és tenni akarással nincs veszett ügy.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szabó Márta 2022-09-04 20:15
Köszönöm. Tökéletesen egyetértek. Nincs reménytelen helyzet, csak reményt vesztett ember. Néha nem egyszerű a reményt újra megtalálni.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Némethné Kocsis Veronika 2022-10-26 10:13
Szeretek ilyen inspiráló történeteket olvasni, szívesen vennék még ilyeneket, ha van a tarsolyodban.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szabó Márta 2022-10-26 18:03
Csak kövesd az oldalt.
Biztosan lesz még ilyen inspiráló történet.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés