2022. június 28., kedd 19:24

Visszafordítható az öregedés?

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)
Visszafordítható az öregedés? dreamlife2u

Néhány éve láttam egy megrázó filmet. A címe Benjamin Button különös élete. 

Benjamin 1918-ban egy furcsa betegséggel születik: öregen, körülbelül 80 évesen jön a világra, és az évek múlásával egyre csak fiatalodik. Élete során nagyon sok mindent megtapasztal. Többek között a szerelmet, az apaságot is. De fiatalodását semmilyen eszközzel nem lehet megállítani, ezért elhagyja a családját. Végül élete szerelme karjaiban éri a halál csecsemőként, 

Ha nem láttad a filmet, érdemes megnézni. 

Manapság, amikor sok szó esik az öregedési folyamatok lassításáról, netán visszafordításáról, joggal merül fel a kérdés: hol lesz ennek a folyamatnak a vége? Megtörténhet-e az, ami Benjamin Buttonnel történt? 

David Sinclair molekuláris biológus a laboratóriumában, a Harvard Medical Schoolon húsz éve tanulmányozza csapatával, hogyan fordítható vissza az egerek öregedése.

A CNN-nel közösen tartott az Élet maga című egészség és wellness rendezvényen beszélt a kutatásairól.

Ezek a kutatások elősegíthetik annak a megértését, milyen módon lehet megállítani az emberi szervezet öregedését is.

David Sinclair és csapata olyan fehérjék segítségével dolgozik, amelyek képesek egy felnőtt sejtet őssejtté változtatni. A tudóscsoportnak sikerült öregedő egerek sejtjeit a korábbi állapotukba visszaállítani. A csapat először 2020-ban ért el áttörést a témában. Akkor az általuk kezelt, rosszul látó, sérült retinájú öreg egerek hirtelen újra látni kezdtek, és látásuk néhány esetben még az utódaikéval is vetekedett.

Később az egerek izmait és agyát is sikerült megfiatalítani, és most azon dolgoznak, hogy az egerek teljes testét megfiatalítsák.

Ugyanakkor nem kell tartani a Benjamin Button jelenségtől, mert az egerek a fitalítás után újra öregedni kezdenek. 

David Sinclair szerint, ha visszafordítható lesz az öregedés, ezzel együtt sok betegség is eltűnik. Hisz abban, hogy a jövőben az öregedés lassítása vagy visszafordítása lesz a legjobb gyógymód a tömegeket sújtó betegségek kezelésére.

Az öregedés szerinte egy olyan folyamat, amelynek során a sejtek elfelejtik az eredeti működésüket.

Úgy gondoljuk, hogy a kísérletekben egy ősi regenerációs folyamatot használunk, amilyet pl. egyes állatok is használnak, ha megcsonkítják őket. (pl. a gyíknak kinő a farka).

Az egerekkel végzett kísérletek eredménye azt bizonyítja, hogy valahogy a sejtek tudják, hogy a test képes újraindítani magát, és a testben valahol létezik a „fiatalság információnak egy biztonsági másolata”.

Még korai stádiumban vannak a tanulmányok arról, hogy az egereket megfiatalító genetikai beavatkozás ugyanezt teszi-e az emberekkel. Évekbe fog telni, amíg az emberi kísérletek befejeződnek, elemzik, és ha biztonságosak, akkor végig viszik a jóváhagyásukhoz szükséges folyamatokat.

Amíg arra várunk, hogy a tudomány megállapítsa, mi is visszaállíthatjuk-e génjeinket, számos más módszer is létezik az öregedési folyamat lassítására és a biológiai óránk visszaállítására.

Jól dokumentált a növényi alapú étrend, a szoros, szeretetteljes kapcsolatok, valamint a megfelelő testmozgás és alvás egészségünkre gyakorolt pozitív hatása.

Számtalan kutatás kimutatta már ezeket az összefüggéseket.

Ő maga 53 éves és a biológiai kora 42 év.

Mit tesz?

  • növényi alapú étrenden van, ebben is csökkentette a keményítő és a cukor arányát
  • naponta csak egyszer eszik
  • a testsúlyát az ideális alsó határán tartja
  • naponta edz, szaunázik
  • naponta szed olyan táplálékkiegészítőket, amelyek laboratóriumi körülmények között ígéretesnek mutatkoztak az öregedés visszafordításában.

Írta a CNN

Az utóbbi 100 évben a születéskor várható élettartam megduplázódott. Ez azonban csak akkor jó hír, ha ezt a megnövekedett időt egészségesen, tevékenyen tudjuk eltölteni.

Ma már nagyon sokat tudunk arról, mit tehetünk mi magunk, hogy lassítsuk az öregedési folyamatokat, és minél tovább megőrizzük egészségünket, fiatalkori teljesítőképességünket.

Az étkezésedet, az életmódodat, a gondolkodásodat bármikor megváltoztathatod.

Ahogy David Sinclair példájából is láttad, mindezt érdemes, sőt szükséges megtámogatni jóminőségű táplálékkiegészítőkkel, amelyek segítenek az öregedési folyamatok lassításában.

Létezik egy több mint 90 éves felfedezésen alapuló táplálékkiegészítő, amely bizonyított módon segít előhívni a szervezetből a „fiatalság információ biztonsági másolatát”. Klinikai tesztek igazolják, hogy segít helyreállítani a szervezet önregenerációs folyamatait, lassítja az öregedést.

A jó hír, hogy nem kell rá éveket várni, már 6 éve Magyarországon is elérhető.

Kérd a kezdőlap "Fenntartható egészség" blokkjában az erről szóló videót. 

Megjelent: 380 alkalommal Utoljára frissítve: 2022. július 06., szerda 01:56
×

Blog értesítések

Kérd a heti blogértesítőt, hogy biztosan ne maradj le a téged érdeklő bejegyzésekről.

Hetente egyszer, szombat reggel küldünk egy rövid összefoglalót a heti új blogbejegyzésekről. Így könnyen ki tudod választani a téged érdeklő témát, és a reggeli első kávéd kortyolgatása közben már el is olvashatod.

A kitöltés előtt olvasd el az adatkezelési tájékoztatót!

+36 12 1234567

Hozzászólások   

# Tóth Katalin 2022-06-29 11:27
Ez de jó megfogalmazás!! "Fiatalság információ biztonsági másolatát" , ezt a fiatalok is megértik! Mert akkor érhetünk el átütő erejű változást, ha 30-35 éves korban elkezdenek az emberek foglalkozni ezzel.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szabó Péterné 2022-07-02 16:15
Hála az égnek, ma már nem csak klinikai tesztek, hanem számtalan elérhető tapasztalat is igazolja ennek a programnak a pozitív működését. A legfontosabb lenne a gondolkodásunkon változatni, és nem akkor kapkodni, amikor már baj van! A megelőzéstől nincs hatékonyabb módszer egyetlen betegségre sem.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szabó Péterné 2022-07-02 16:26
Én úgy gondolom, a tudomány a kisebb falvakba igen csak soká érkezik el, arra várni nem biztos hogy szerencsés. Az én egészségem, - az én felelősségem. Ennek megértéséhez nem kell diploma. Felelősséget vállani pedig mindenki képes az egészégéért,- már ha a szándék elég erős.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Némethné Kocsis Veronika 2022-07-07 22:01
Ez a kísérlet is azt támasztja alá, hogy jó egészség- és fiatalságmegőrző programot kezdtünk el, nekünk is elérhető, bárkinek elérhető, aki nyitott rá és e mellett dönt. Igen, a "fiatalság információ biztonsági másolata" jól jön majd idősebb korunkban, csak időben kezdjük el lementeni!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés