2021. október 24., vasárnap 18:34

Én is kijártam az iskolát

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)

Ritkán történik meg, hogy valaki eldönti, hogy network marketinggel akar pénzt keresni, csatlakozik az első szembejövő céghez, elkezd dolgozni és sikeres lesz. Konkrétan, még nem hallottam ilyen történetet.

Az enyém sem ilyen, nagyon nem!

Az elején fogalmam sem volt a szakmáról, cégekről, hogy mit kell nézni, amikor választok.

Az első tapasztalatok, az első lecke

Szembejött egy román cég, amely több mint 5000 terméket kínált. Az egész háztartást fel tudtam onnan tölteni, gondoltam, szupi, nem kell bevásárló körútra járnom, csak rendelnem és házhoz hozzák. S milyen jó ötlet ez, mások számára is!!!

Volt pár bökkenő, de ez eleinte nem zavart: románul volt minden / a cég eleinte bent sem volt hivatalosan az országban /, s fogalmam sem volt, hogy mit kell csinálni. Csak névleg volt szponzorom, nem volt módszer, nem volt magyar nyelvű anyag, semmi. De volt időm és célom, így elkezdtem azt csinálni, amit más hálózatépítőktől láttam. Saját termékes csoportot hoztam létre és bepakoltam mindenkit, akit gondoltam. Kb. 50 MLM hirdetési csoportban hirdetgettem nap mint nap. Minden jelentkezőnek külön leírtam mindent. S lett jelentkező bőven, hisz a regisztráció és az első katalógus / román nyelvű / ingyenes volt. Igy fél év alatt több mint 200-an regisztráltak. Rengeteg időt, energiát fektettem bele, s a félév végén kerestem is egyszer 6000. forintot!!! Mert bár beléptek az emberek, de nem vásároltak.

Rá kellett jönnöm, hogy ez bizony nem működik.

Nem beszélve arról, hogy olyasmiket csináltam, amit nem szívesen csináltam, csak mert ezt láttam, azt gondoltam így kell. De utáltam kérdezés nélkül berakni embereket a csoportba / akkor még csak így lehetett/, hirdetni állandóan, s újra és újra mindenkinek egyesével ugyanazt leírni. Elhatároztam, hogy valami mást keresek.

A második tapasztalat, a második lecke

Találtam is gyorsan. Szuper termékeket, egy látszólag nagy vezetőt, s legfőképp egy módszert, ami sokkal jobban tetszett, mint amivel addig dolgoztam. Szerelmese voltam a termékeknek, gőzerővel tanultam a módszert. S mert nagyon lelkes voltam, találtam 1-2 belépőt, s már ennyivel sokkal többet kerestem, mint az előző cégnél.  / Na persze a 6000 forintot nem nehéz felülmúlni…hihi! / Természetesen jóval drágább és különlegesebb termékekről volt szó. De gyorsan jött a feketeleves. Kiderült, hogy a szponzorom nem mondott igazat, a cég nem fog nyitni Európában, plusz 4 hónap múlva le is lépett egy másik céghez. Ez nagyon rosszul esett. Ragaszkodtam a termékekhez, de mivel nem tudok angolul, innentől semmi infó nem jött a cégtől, nem volt semmi.

Történt, hogy a csapatból többen is átmentek ugyanahhoz a céghez, amihez a szponzorom, de vele már senki nem akart dolgozni, így leváltak róla. Hívtak, hogy menjek én is. A fő érv az volt, hogy a módszer, amit elkezdtem tanulni, tulajdonképpen ez újabb cég, vezető networkerétől származik, tehát itt tanulhatom tovább. Első ránézésre a termékek is tetszettek, de 3 hónapig nyalogattam a sebeimet, ízekre szedtem a céget és termékeit. Aztán úgy döntöttem, kipróbálok egyet, ha az beválik, akkor elkezdek dolgozni is. Jó volt a munkatársi csapat is.

DE! Aki rábeszélt, hogy menjek vele, pár hónap után lelépett. Még rondább módon, mint az előző, de ez már nem rázott meg, maradt még egy. Az, hogy senki nem beszélt megfelelő szinten angolul, komoly problémát jelentett, elzárt minket a tudástól, friss infóktól.

Aki maradt mentor, nem volt igazán se elkötelezett, se vezető, a csapat szépen lassan teljesen szétesett. Rá kellett jönnöm, hogy ha a hálózatból megvásárolt termékek árát sem tudom ugyanonnan kitermelni, ez nem jó üzlet. Én plusz bevételt szeretnék!

Hogyan tovább?

Sokan legkésőbb ezen a ponton feladnák, és valami más bevételi forrást keresnének. De én elég eltökélt voltam, hogy megtalálom azt az üzletet, amivel végre el tudom érni mindazt, amit akartam, amikor a network marketinget választottam.

Szerencsére, ebben a rendszerben megismertem azt a hölgyet, akiről éreztem, hogy inkább vezető, mint bárki, akivel korábban találkoztam. Óriási szakmai tudással, tapasztalattal rendelkezik, s emberileg is igen magas értékekkel bír. Ráadásul engem meg is kedvelt valamiért, így amikor az én kérésemre megmutatta, melyik rendszer tagja évek óta, / bár hosszabb ideig nem dolgozott benne/ nem sokat teketóriáztam.

Ő mutatta meg, hogy van olyan hely, ahol minden klappol, minden tökéletesen együtt áll ahhoz, hogy valaki sikeres legyen egy Network Marketing vállalkozásban. Mert bizony addigra kirajzolódott, hogy mindennek együtt meg kell lennie, ha eredményt akarunk elérni! Ha egy is gyengébb vagy hiányzik, már nem lehet igazán haladni.

S hogy mik ezek?

-Egyedi, trendi termékek

-Korrekt cég, akciók, hűségprogram

-Különleges, a kezdőket ösztönző kifizetési rendszer

-Egyedülálló, másolható, kész módszer

-Mentor, akiben feltétel nélkül megbízol

-Csapat, mely valóban akként működik, összedolgozik

-Szakértő támogatás minden területen

-Vezető képzés, személyes fejlődés

-Eszközök, melyek a munka egyes fázisait elvégzik helyetted

Neked nem kell ezt az utat végig járnod!

Miért ne csatlakoznál elsőre a legjobbhoz?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Megjelent: 898 alkalommal Utoljára frissítve: 2022. július 06., szerda 02:03
×

Blog értesítések

Kérd a heti blogértesítőt, hogy biztosan ne maradj le a téged érdeklő bejegyzésekről.

Hetente egyszer, szombat reggel küldünk egy rövid összefoglalót a heti új blogbejegyzésekről. Így könnyen ki tudod választani a téged érdeklő témát, és a reggeli első kávéd kortyolgatása közben már el is olvashatod.

A kitöltés előtt olvasd el az adatkezelési tájékoztatót!

+36 12 1234567

Hozzászólások   

# Szabó Márta 2021-10-24 07:31
Tényleg nagyon ritka az, hogy valaki belép az első üzletbe, és azzal sikeres lesz.
Sajnos még mindig gyakran előfordul, hogy "vak vezet világtalant", azaz olyan a szponzor, aki maga sem igazán van topon szakmailag, így nem is tud segíteni.
De az is gyakori, hogy olyan irreális várakozásokkal érkezik valaki, aminek egyszerűen ez az üzleti modell nem felel meg.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Némethné Kocsis Veronika 2021-10-28 11:50
Valóban hajtűkanyarokkal teli utat jártál be idáig, nem semmi. De ezalatt megtapasztaltad, hogy milyen igazi értékek és "kellékek" szükségesek egy igazán jó network marketing üzlethez. Mitől lesz az, amitől hosszú távon is jövedelmező és megéri.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Papp László Zoltánné 2022-05-24 08:34
Akár én is irhatam volna, ismerős az utad Kata, én neked köszönhetem hogy újra mertem bízni magamban és elhinni azt hogy itt a helyem, és képes vagyok rá hogy elérjem, meg teremteni az álmomat ??.
Minden eszközt, profi tanítást, rendkívüli mentorálást kapunk, hálás vagyok érte.
A csapatban nem munkatársi kapcsolat van, inkább egy nagy család ??
Hálásan köszönöm hogy a csapat tagjai közül az egyik én vagyok.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szabó Péterné 2022-07-02 16:58
Milyen jó, hogy nem adtad fel Kata! Igen, eléggé rögös volt az utad idefelé, de kellett ahhoz, hogy felismerd ennek a cégnek az értékeit!!Hajrá!!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés