2022. október 12., szerda 21:32

A szabadság üzlete

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)

Néhány hete azt kérdezte tőlem egy éppen csak induló munkatárs, miért mondjuk, hogy a network marketing a szabadság üzlete, amikor elég sok időt és munkát kell beletenni?

Tényleg, hogy is van ez?

Most idézhetnék okos könyvekből, amikben szinte tudományos alapossággal megválaszolták ezt a kérdést. Valószínűleg kaptál már elolvasásra ilyen könyveket.

Hozhatnám példának az iparágunk, a szakmánk legnagyobbjait. Eric Worre, Randy Gage, John és Nadya Melton, vagy a magyarok közül Vágyi Jenő James, Berkics Miklós, Hermann Terézia, Bakos Barbara neve fogalom. Ők feljutottak a legmagasabb csúcsokra is.

Tény, hogy ők inspiráló példák, de a hálózatépítők döntő többsége sosem éri el ezeket a szinteket. Megkockáztatom, sokan nem is akarják.

Éppen ezért inkább elmesélem a saját történetem, ahogy én megéltem a network marketing iparág nyújtotta szabadságot. A történetem 1990-ig nyúlik vissza, akkor szerettem bele a network marketingbe. Pontosan a szabadság ígérete vonzott. Különféle vargabetűk után 2007-től már kizárólag ebből élek.

2016. szeptemberében kezdtem dolgozni a jelenlegi cégemmel.

Amikor édesanyám elmúlt 75 éves, úgy döntött, hogy ő öreg és beteg. Ezt a döntését gyorsan követte a fizikai állapotának romlása. Nem volt szervi baja, de egyre fogyott a fizikai ereje. Látható lett, hogy elérkezik az a pont, amikor már segítségre fog szorulni.

Ez végül 2018 augusztusában bekövetkezett. Egy kórházi kezelést több hónapi otthoni lábadozás követett.

Édesanyám egy tenyérnyi zalai faluban élt, én a fővárosban. Bár egy csodálatos házigondozó a segítségére volt, ez kevésnek bizonyult. A testvéreim ugyan közelebb éltek hozzá, de ők is, a sógornőim is kötött munkaidőben dolgoztak. Egyedül az én munkám tette lehetővé, hogy odaköltözzek hozzá anélkül, hogy a jövedelmemet kockáztatnám.

Ez az első alkalom néhány hónapig tartott. Majd a következő két évben megismétlődött még néhányszor. Végtelenül hálás vagyok, hogy meg tudtam neki adni azt, amire vágyott: élete utolsó napjáig a saját otthonában, a saját dolgai közt, a maga ritmusában élhetett.

Végtelenül hálás vagyok azért, mert mi nem szembesültünk azzal a kérdéssel, hogy anyukám idősek otthonába megy, vagy anyagilag megyünk tönkre, ha az otthoni gondozást választjuk. Erre ugyanis nincs jó válasz. Gyakran látom, hogy bármelyik verzió mellett dönt végül a család, életre szóló lelkiismeret-furdalás az ára.

Közben sorra születtek az unokáim. Három év alatt három kicsi csoda, akik testvérek. Bizony elkelt a segítség.

Hónapokig főállású nagyiként működtem, vezettem két háztartást. Közben napi 1-2 órában működtettem az üzletem.

Pontosabban ez így még csak nem is igaz. Az üzleti partnereim működtették a saját üzletüket, és ez tartotta életben az enyémet. Napi 1-2 órában elvégeztem azt a háttérmunkát, ami ehhez szükséges volt. Tartottam képzéseket, konzultációkat.

Ez a zűrös időszak, amikor gyakorlatilag a családi dolgaim miatt nem tudtam teljes munkaidőben dolgozni, közel 4 évig tartott.

Nincs az a munkahely, mi ezt tolerálja. Nincs az a hagyományos vállalkozás, ami ezt nem csak túléli, hanem még növekedni is képes.

Nincs az a családi kassza, ami nem érzi meg, ha 4 évig kiesik egy jövedelem. Erre csak a network marketing képes, hogy ha félig hátat fordítasz is neki, akkor is hónapról hónapra jövedelmet termel neked.

Abban azt hiszem, egyetérthetünk, hogy ha az idődet azzal töltheted, amivel szeretnéd, és közben nem nyomasztanak anyagi gondok, az a szabadság egy megnyilvánulása.

De ez a szabadság nem égi ajándék. Ezért bizony dolgozni kell. És ha munkahely vagy meglévő vállalkozás mellett kezdesz egy network marketing üzletet építeni, akkor bizony azzal jár, hogy eleinte a kevéske szabadidődet feláldozod, még a meglévő szabadságod jó részét is feladod. Egy későbbi nagyobb jó érdekében lemondasz az apróbb azonnali örömökről. Egy buliról, egy moziról, egy izgalmas könyv elolvasásáról.

A döntés a tied. A network marketing valóban a szabadság üzlete. Vagy hívjuk inkább a szabadság kapujának. Rajtad áll, belépsz-e rajta.

Megjelent: 564 alkalommal Utoljára frissítve: 2022. október 12., szerda 21:37
×

Blog értesítések

Kérd a heti blogértesítőt, hogy biztosan ne maradj le a téged érdeklő bejegyzésekről.

Hetente egyszer, szombat reggel küldünk egy rövid összefoglalót a heti új blogbejegyzésekről. Így könnyen ki tudod választani a téged érdeklő témát, és a reggeli első kávéd kortyolgatása közben már el is olvashatod.

A kitöltés előtt olvasd el az adatkezelési tájékoztatót!

+36 12 1234567

Hozzászólások   

# Tóth Katalin 2022-10-13 07:18
Köszönöm, hogy akkor is elérhető voltál és segítettél, amikor anyukádat ápoltad! Ezt pedig az online módszerekkel, eszközökkel volt lehetséges. Csodás ez a vállalkozási forma! Mindenki azt veheti ki magának belőle, amit szeretne!/ persze a pénzen kívül./
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szabó Péterné 2022-10-17 15:34
Igen, sajnos ez az a pozitív nézőpont, ami sok embernek eszébe sem jut, amikor az MLM szóba kerül.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szegvári Katalin 2022-11-22 15:17
Ez a vállalkozási forma nekem elsô pillanatban megtetszett.
Nagyon sok ember nem is ismeri mégis véleményt alkot.
Nagyon sok embernek hatalmas segítséget jelenthetne, ha nyitott lenne rá!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés