2022. május 29., vasárnap 21:46

Egészségügy helyett egészség

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)

Manapság rengeteg szó esik az egészségügyről, sokkal kevesebb az egészségről.

A „hogy vagy?” kérdésre gyakran nem arról kezd beszélni a kérdezett, hogy érzi magát, hanem belekezd egy szinte végeláthatatlan történetbe arról, hogy keveredett el az egészségügy útvesztőjében.

Szinte mindenkinek van egy ilyen sztorija.

Időpont

Édesanyád beutalót kapott a reumatológiára. Meg ideje lenne egy vérképet is nézni, azt mondta az orvos.

Jó lenne egy napon intézni, hisz nehezen mozog már, nagy tortúra ez egy idős embernek.

Tárcsázol. Foglalt. Tíz perc múlva újra. Megint foglalt. Naná, hisz hétfő délelőtt van!

Rendben, majd délután újra megpróbálod. Gyorsan eltelik a délelőtt, sok mindent kipipáltál a teendő listádból, végre leülsz egy kávéra a virágos teraszodra.  Bevillan: időpont!

Gyorsan hívod is a rendelőt, s ezúttal felveszik. A reumatológiára nem tudnak időpontot adni, két hónapra be vannak táblázva. Azt mondják, hívd őket egy hónap múlva, akkor már az azt következő hónapra is tudnak előjegyezni. Vérvételre két nap múlva mehettek. Na, bumm.

Mi a garancia arra, hogy egy hónap múlva kapsz időpontot?? S különben is, addig mi lesz édesanyáddal?

Magánrendelés

Oké, akkor magánrendelés. Elkezded bújni a netet, s minden elérhető közelségben lévő orvost, akinek van magánrendelése, megnézel, próbálsz online időpontot foglalni.

A nap végére már remegsz az idegtől. Még pénzért sem kapsz azonnali ellátást! A nyolcadik helyről végre visszahívnak, van egy lemondás, 3 nap múlva 14 órakor, a megyeszékhelyen. Egye fenyő azt a 100 kilométert! Persze, jó lesz! Hurrá!

Az elmúlt 2 év után magánrendelésre is egyre nehezebb bejutni, ott is várólista van. S csak azért, hogy megvizsgáljanak, egyre többet kell fizeni, s a kezelésekért, gyógyszerekért még azon felül.

S mi történik, ha műtétre lesz szükség?? Ugyanabban az állami kórházban fognak megműteni, mintha TB finanszírozott úton jutottál volna oda, csak lehet, hogy így hamarabb. Ami alapból tök szuper, de közben tudod, hogy azok, akiknek nincs lehetőségük magánrendelésre menni, nos, ők fognak még későbbi időpontot kapni. Hisz magánkórház még elég kevés van, s nagyon kevesen is tudják megfizetni.

Krónikus betegségek

Bár az orvostudomány valóban csodákra képes és kiváló orvosaink vannak, naponta újabb és újabb technológiákat használnak, a krónikus betegségekkel nem igazán tudnak mit kezdeni.

Azokra nem megoldást, jó esetben az állapot szinten tartását tudják ígérni. Így a prognózis az, hogy gyógyszereken kell élni életünk végéig. Amellett, hogy nem leszünk jobban, még szép lassan így is romlik az állapotunk, akkor is, ha egyre több gyógyszert szedünk. Sőt!! Hisz a sok gyógyszer kölcsönhatásait egyénenként senki sem vizsgálja, lehet, újabb betegségeket szerzünk be a gyógyszerek mellékhatásaként.

Félreértések elkerülése végett: sokkal jobb, ha egy krónikussá vált állapotot kezelnek, gyógyszerekkel, terápiákkal szinten tartanak, mintha szabadjára engednék. Az ideálistól azonban ez a megoldás meglehetősen távol van.

Egyáltalán miért leszünk betegek? Létezik valami megoldás? A legkézenfekvőbb, ha egészségesek maradunk életünk végéig. De vajon Lehetséges ez?

Miért alakulnak ki a krónikus betegségek?

Részben azért, mert az életkor előrehaladtával megváltozik a testünk biológiai működése. Csak néhány a legfontosabb változások közül: 

  • Az őssejtjeink fokozatosan elalszanak, így egyre rosszabb minőségű sejtjeink keletkeznek.
  • A kollagéntermelésünk rohamléptékben lassul, látjuk bőrünkön, érezzük ízületeinkben.
  • Az ereink állandó gyulladásban vannak, egyre nehezebb a szívnek a vérkeringés fenntartása.
  • Az emésztésünk lassul és egyre elégtelenebb lesz.

Ezek természetes folyamatok, de mi, a szennyezett környezettel, helytelen étkezéssel, kevés mozgással, káros szokásainkkal, /elsősorban a mindennapi stresszel/ meggyorsítjuk ezeket a folyamatokat. 

Mi lehet a megoldás??

A fentiekből adódik, hogy elsősorban mi magunk tehetünk magunkért a legtöbbet. Azzal, hogy nem gyorsítjuk, hanem lassítjuk ezeket a folyamatokat, valódi életmódváltással. Ami magába foglalja a helyes étkezést, a napi mozgást, a rossz szokásaink leváltását jó szokásokra, stresszoldó praktikákat stb.

Persze ezt leírni könnyű, s teljesen logikus, egyszerű. Megvalósítani jóval nehezebb. De van egy jó hírem!

Létezik, egy olyan komplex program, ami a fent leírt problémákra mind segítséget nyújt.

  • Újra beindítja az őssejtek működését és a kollagén termelést.
  • Csökkenti a gyulladást, tisztítja, és jól járhatóan tartja az ereket.
  • Pótolja az emésztőenzimeket, regenerálja a bélflórát.
  • Egyedi és különleges módon támogatja az immunrendszer működését.
  • A gondos összetétel segíti, és növeli a hatékonyságot, amit klinikai tesztek, kutatások támasztanak alá.

A kezdőlap „Egészséges hosszú élet” címszója alatt részletes információt kaphatsz erről a programról. Kérd az ingyenes videót!

Megjelent: 588 alkalommal Utoljára frissítve: 2022. május 29., vasárnap 22:00
×

Blog értesítések

Kérd a heti blogértesítőt, hogy biztosan ne maradj le a téged érdeklő bejegyzésekről.

Hetente egyszer, szombat reggel küldünk egy rövid összefoglalót a heti új blogbejegyzésekről. Így könnyen ki tudod választani a téged érdeklő témát, és a reggeli első kávéd kortyolgatása közben már el is olvashatod.

A kitöltés előtt olvasd el az adatkezelési tájékoztatót!

+36 12 1234567

Hozzászólások   

# Papp László 2022-05-30 18:36
Anyira ismerős helyzet, újra 3 hétig vártam egy dhopler vizsgálatra?
És ku tzdja mi is lesz a teendő a továbbiakban ?
Alig várom hogy ujra meg teremtsem az előfizetesemet az egészségre ??
Köszönöm szépen szuper összefoglaltad ???
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szabó Péterné 2022-05-30 22:28
Egészségügy helyett, sajnos már betegségügyről beszélhetünk. Hiszen az egészségről, annak megőrzéséről, visszaszerzéséről a rendelőkben szó sem esik. El vagyunk látva gyógyszerekkel, amivel a tünet ugyan kezelve van, de a probléma oka nincs. Nem is jut elég idő a betegre, arra meg végképp nem, hogy esetleg a "lelki okokat" is megemlítsék. Egyre több ember gondolja azt, hogy az egészségét a saját kezébe kell vennie. Nagyon lassan, de növekszik azok száma is, akik fiatalon a megelőzés mellett döntenek. Bizony nem mindegy, hogy idősödve az erdőket járom túrázva, vagy különböző orvosi rendelőkben várakozva töltöm az időmet. Engem éppen ez a gondolat hozott ebbe a programba. A rengeteg saját,- és mások pozitív tapasztalata azt mutatja, jó döntés volt. Legyen trendi az egészséges öregkor!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Némethné Kocsis Veronika 2022-06-01 08:54
Szomorú ez a helyzet, ami leírtál. De aztán mégis ott a reménysugár, hogy mindezt meg is lehet előzni! Vagy akár kiegészíteni a már meglevő probléma/betegség melletti gyógyszeres kezelést! Mennyit számít, mikor bizonyos idő elteltével észre lehet venni a jobbulást, kezdve a közérzettel!! A megoldás kulcsa itt van, bárki számára elérhető.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szegvári Katalin 2022-06-01 20:05
Ezt nagyon jól összefoglaltad Kata. Az egészségügyről már régen nem beszélhetünk. Nyolc évvel ezelőtt édesapám otthon elesett, a csípőprotézises lábára esett rá, természetesen eltört a csípője. Kórházba került, két hétig csak húzatták a lábát és nem műtötték meg, mert úgysem éli túl. Azután mégis megműtötték és láss csodát túlélte. A gyógytornász egy alkalommal újra eltörte a csípőjét, ismét műtét, tehát ez a második amit túlélt. Végül kórházi fertőzésbe halt bele. Hát ilyen az egészségügy. Ez volt az, ami arra késztetett, hogy én nem szeretném ezt.

Ez a program csodálatos, a saját és mások tapasztalatai is ezt bizonyítják. Legyen mindenkinek egészséges öregkora.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Elérhetőségek