2022. október 20., csütörtök 23:55

Az élet 3 síkja

Írta:
Értékelés:
(2 szavazat)

„Spirituális lények vagyunk fizikai testben, szellemi képességekkel megáldva.”

Mit jelent ez?

Azt könnyű belátni, hogy fizikai síkon egy fizikai testben éljük az életünk.

Fizikai érzékszervekkel szerzünk benyomást a bennünket körülvevő világról. Így a testünkről és más emberek testéről is. Látjuk, halljuk, tapintjuk, érezzük az illatát, és bizonyos bensőséges helyzetekben az ízét is.

Ma már szinte senki nem kételkedik abban, hogy nem csak testünk, hanem lelkünk is van. A spirituális azt jelenti: lelki. Ez a korlátlanság, a bőség, a végtelen szeretet, maga a Forrás, amiből minden ered, és ahol minden lehetséges. A lélek legfontosabb törekvése, hogy a fizikai világban kifejezze magát. Itt születnek a vágyak, amiket aztán a fizikai világban meg akarunk tapasztalni.

És hogy mik azok a szellemi képességek? Az elme, mégpedig a tudatos elme képességei. Sokan tévesen általában az írás-olvasás, a számolás, a tanulás, az emlékezés képességével azonosítják, és az agyhoz kötik ezeket a képességeket.

De az elme és az agy két különböző dolog. Az elme megfoghatatlan, láthatatlan. Bizonyíték erre, hogy amikor valaki mentálisan sérült, vagy elmebeteg, nem kell, hogy az agy fizikailag sérült legyen. Bár elképzelhető, hogy az agy bizonyos területei másképp működnek egy mentálisan sérült és egy mentálisan egészséges embernél, de nem az agy megváltozott működése okozza a mentális problémát. Épp ellenkezőleg: a mentális probléma lenyomata az agy megváltozott működése. Ezt ma már az idegtudomány számos esetben bizonyította. Elég csak dr. Joe Dispenza klinikai vizsgálatait és kutatási eredményeit figyelemmel kísérni.

A szellemi képességek az átjáró a fizikai és a nem fizikai világ között. A szellemi képességeket használva teremtjük a fizikai valóságunkat.

A szellemi képességek:

  • az intuíció;
  • a képzelet;
  • a fókusz;
  • az érzékelés;
  • memória;
  • a gondolkodás;

Jó, jó, de mi köze ennek álmaid életéhez?

Ha valóban álmaid életét akarod élni, az csak úgy lehetséges, ha ezt a három létsíkot összhangba tudod hozni. 

Napról napra többet tudunk a fizikai testünk működéséről. Tudjuk, milyen ételek és italok, milyen életmód, mennyi alvás, mennyi mozgás, mennyi pihenés szükséges a fizikai jóllétünkhöz.

De azt is tudjuk, ez nem minden.

Szükségünk van:

  • kielégítő kapcsolatokra,
  • érzelmi és anyagi biztonságra,
  • olyan munkára, amit örömmel végzünk, amiben kiteljesedhetünk,
  • hogy fontosnak, értékesnek, szerethetőnek érezhessük magunkat,
  • a tudatra, hogy mi magunk irányítjuk az életünket, és ehhez minden képességünk rendelkezésre áll.

Ezek ugyanolyan fontosak mentális és érzelmi síkon, mint a megfelelő táplálék fizikai síkon.

Könnyű belátni, hogy egy krónikus betegség, nem megfelelő párkapcsolat, zűrös családi viszonyok, egy munka vagy munkahely, amit utálsz, az egzisztenciális bizonytalanság, vagy az az érzés, hogy ki vagy szolgáltatva a körülményeidnek, meglehetősen távol áll az álomélettől.

Amikor egészségről beszélünk, a legtöbben a betegség hiányát értik alatta.

Ezen belül nagyon sokan csak a fizikai síkra koncentrálnak. Ők gyógyszerekkel, táplálékkiegészítőkkel, jobb esetben életmód váltással akarják a problémákat megelőzni vagy megoldani.

Mások csak a nem fizikai síkra koncentrálnak. Azt vallják – amúgy nagyon helyesen – hogy minden energia, minden a gondolkodásunkon múlik. Ha a gondolatainkat megváltoztatjuk, ha a rezgésünket megemeljük, ha elég tudatosak vagyunk, akkor a fizikai problémák szinte varázsütésre maguktól rendeződni fognak, fizikai síkon nem is kell semmit tenni.

A helyzet az, hogy mindkét felfogás alapvetően téves.

Ma már az orvostudomány is hajlik arra, hogy a test betegségei mögött nem csak fizikai okok állnak. Lassan könyvtárnyi irodalma van annak, melyik betegségnek mik a lehetséges lelki kiváltó okai.

Alapvetően téves azt gondolni, hogy csak fizikai módszerekkel, gyógyszerekkel, bármilyen krónikus betegség orvosolható. Naponta tapasztaljuk, hogy ez csak tüneti kezelés, a probléma okát, így magát a problémát nem szünteti meg.

De alapvetően tévedés azt gondolni, hogy a fizikai módszerek teljesen feleslegesek.

A fizikai testünk a biológia törvényei szerint működik. Nem lehet pusztán gondolati síkon megadni neki a szükséges tápanyagokat vagy támogatást.

De az egészség sokkal több, mint a betegség hiánya.

Az egészség azt jelenti, hogy a spirituális, a mentális és a fizikai síkon megélt valóságod között nem feszül semmilyen ellentmondás. Hogy a három létsík valóban egy EGÉSZ.

Sokan azt gondolják, hogy az álomélet a nagy ház, a luxus, a sok utazás. Igaz, ezek kellemes dolgok. De az álomélet sokkal több ennél. Az álomélet, amikor a lelked szabad, mert akadálytalanul kifejeződhet. 

Megjelent: 402 alkalommal Utoljára frissítve: 2022. október 21., péntek 00:09
×

Blog értesítések

Kérd a heti blogértesítőt, hogy biztosan ne maradj le a téged érdeklő bejegyzésekről.

Hetente egyszer, szombat reggel küldünk egy rövid összefoglalót a heti új blogbejegyzésekről. Így könnyen ki tudod választani a téged érdeklő témát, és a reggeli első kávéd kortyolgatása közben már el is olvashatod.

A kitöltés előtt olvasd el az adatkezelési tájékoztatót!

+36 12 1234567
További cikkek ebben a kategóriában: « A Dunning-Kruger hatás Télen minden más »

Hozzászólások   

# Szabó Péterné 2022-10-23 18:41
Igen, amikor...akadálytalanul kifejeződhet.Csakhogy, szerintem, ezeket az akadályokat is mi magunk hozzuk létre magunknak. Innentől nehéz az álomélet elérése...
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szabó Márta 2022-11-06 22:42
Egyetértek Anikó.
Az akadályokat mi magunk hozzuk létre. Olyankor, amikor a tudatos elménk nincs összhangban a lelkünkkel. Tényleg nem mindig egyszerű ezt felismerni vagy megváltoztatni.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szegvári Katalin 2022-11-01 15:05
Valóban az egészség feltétele, hogy a lélek is egészéges legyen. De mit tesz az ember, a gondolataival akadályokat teremt magának. Ezzel akadályozva az áloméletét.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szabó Márta 2022-11-06 22:44
Pontosan így van.
Saját gondolataink állnak a lelkünk útjában.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Elérhetőségek