2022. szeptember 01., csütörtök 17:14

Régi kulccsal nem nyílnak új ajtók

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Őrült módon változik a világ. Szó szerint.

Amikor életbiztosítást kötöttem, szokásomhoz híven elolvastam a szerződési feltételeket. Szinte nevettem, amikor ahhoz a részhez értem, hogy világjárvány esetén nem fizet a biztosító. Hát ilyen valamikor régen volt, de a mai világban ez kizárt. Gondoltam.

A cég bemutatásánál sem gondoltam, hogy igazán releváns lehet az az adat, miszerint túlélt 2 világháborút.

Azóta igencsak át kellett értékelnem a hozzáállásomat. Hiszem megtörténtek azok a dolgok, amikről azt hittem, s talán te is azt hitted, hogy már nem történhet ilyesmi. Vagy legalábbis nem velünk, a fejlett civilizáció lakóival.

Sok mindent át kell értékelnünk. A régi, bevált dolgok nem működnek, vagy jóval kevésbé biztosak. Akár munkavállaló vagy, akár vállalkozó, akár befektető, nincs olyan, hogy „biztos”. Bármikor rákényszeríthetnek a körülmények egy drasztikus váltásra, anélkül, hogy beleszólásod lenne.

Ezt az elmúlt évtizedekben elképzelni sem tudtuk. Azt érezzük régóta, hogy egy fizetésből egyre nehezebb megélni, de ilyen drasztikus nehézségekkel még nem álltunk szembe.

Ez a nagy fokú bizonytalanság bizony kihat az egyén egészségére, mentális állapotára, s a társadalom egészére. A létbizonytalanság stresszt, a stressz irigységet, agressziót, dühöt vált ki az emberekből, s egy pici szikra elég, hogy egymás torkának ugorjunk. Mindenki tudja, érzi, ez nem jó irány. DE mit tehetnénk? Az eddig megszokott eszközökkel nem tudunk megbirkózni az új kihívásokkal.

A legfontosabb, a mentális egészségünk megtartása lenne. Hogy ne menjünk bele a vitákba, hogy ne keseredjünk el, hogy elkezdjünk másképp gondolkozni, sokkal kevésbé beengedni a világ zaját. Kapcsolódjunk önmagunkhoz, csendesedjünk, higgadjunk le, s változtassunk azon, amit változtathatunk.  Lehetünk kedvesek, előzékenyek, mosolygósok egymással, bármilyen körülmények között. A problémákat, feladatokat megoldhatjuk nyugodtan, vidáman is. Ez a mi választásunk, a hozzáállásunkon múlik. Határozd el, hogy másként viselkedsz, mint amit ”elvárnak” tőled. Ebben nagy segítség lehet, ha megtanulsz meditálni, pozitív megerősítéseket alkalmazol. Ha egyedül nem megy, kérj segítséget, ez egyáltalán nem szégyen, s nagyon sok coach, mentor dolgozik azon, hogy segítsen. Keresd meg a neked megfelelőt!

S emellett persze nagyon fontos az anyagi biztonság, ami most nagyon sokaknak nincs. Ebben a helyzetben felértékelődött a több lábon állás lehetősége, hiszen mint említettem, bármelyik szektorban történhetnek nem várt események. S a több lábon állás alatt nem azt értem, hogy legyen több munkahelyed, hogy vigyél egyszerre több vállalkozást. Hiszen, neked is csak napi 24 óra áll rendelkezésedre, s a testedet sem zsákmányolhatod ki büntetlenül.  Ha van mit befektetned, ott már lehet többféle, több típusú befektetést eszközölni, de lássuk be, ez egy szűk rétegnek elérhető.

A több lábon állást úgy értem, hogy többféle jövedelmed legyen. Ezt hogyan tudod megvalósítani? Ha a meglévő eszközökre gondolunk, akkor pl. a munkahelyed mellett legyen egy vállalkozásod. Sajnos ebben a pillanatban ez is nehezített terep. Esetleg a vállalkozásod vagy a munkahelyed mellett legyen befektetésed, ami ugye tőkefüggő. Akkor mégis mire gondolok?

Arra az új típusú vállalkozásra, ami nem sorolható be a fent említett szektorokba, s a legnagyobb erőssége, hogy akár munkahely, akár vállalkozás, akár befektetések mellett működtethető. Mindhárom mellé beiktatható, s mindenkinek elérhető.

A megfelelő megoldás az új helyzetre.

Egy tökéletes kulcs az új ajtóhoz.

A főoldal, „Megújuló jövedelem” blokkjában kérd a teljes tájékoztató videót!

Megjelent: 456 alkalommal Utoljára frissítve: 2022. szeptember 01., csütörtök 17:21
×

Blog értesítések

Kérd a heti blogértesítőt, hogy biztosan ne maradj le a téged érdeklő bejegyzésekről.

Hetente egyszer, szombat reggel küldünk egy rövid összefoglalót a heti új blogbejegyzésekről. Így könnyen ki tudod választani a téged érdeklő témát, és a reggeli első kávéd kortyolgatása közben már el is olvashatod.

A kitöltés előtt olvasd el az adatkezelési tájékoztatót!

+36 12 1234567
További cikkek ebben a kategóriában: « TÉNÉ - vacsorák A szépségért meg kell szenvedni! »

Hozzászólások   

# Szabó Márta 2022-09-02 21:51
Az új helyzetek új megoldásokat kívánnak. Az új megoldásokhoz új nézőpontokra, új gondolkodásra van szükség. És gyakran némi bátorságra is.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Tóth Katalin 2022-09-03 07:14
Igen, köszönöm! Bátorság jó ha van!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szabó Péterné 2022-09-04 13:50
Mert azt hitték, biztonságban vannak,- az emberek akkor kezdenek pánikolni, kapkodni, amikor már ott a baj. Ahogy felgyorsultak a változások, ma már muszáj előre gondolkodni.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szabó Márta 2022-09-04 20:12
Egyetértek. A Pató Pálok korszaka végleg lejárt.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Tóth Katalin 2022-09-04 21:17
Ma már az a fajta biztonság nincs, ami régebben volt,csak amit saját magunk teremtünk.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szegvári Katalin 2022-09-13 15:48
Szomorú tapasztalat, hogy az emberek nem gondoskodnak elôre magukról, csak akkor amikor már nagy a baj.
Nagyon fontosnak tartom, hogy elôre gondoskodjunk magunkról.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés