2022. június 29., szerda 20:31

Longevity – Hangold magad hosszú, boldog életre! – Most!

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)
Longevity – Hangold magad hosszú, boldog életre! – Most! dreamlife2u

Longevity – Hangold magad hosszú, boldog életre! – Most!

Mi a hosszú élet?

Az ember genetikailag 120 életévre van kódolva. Ehhez mérten a hosszú élet 100-110 év lenne. Viszont a civilizációs betegségek miatt a születéskor várható élettartam ennél jóval kevesebb, akkor is, ha ez a mutató növekvő tendenciát jelez. Vagyis a hosszú életet valahol 80-100 év közé tenném ezek alapján.

S mikor tölthetjük ezt a hosszú időt boldogan?

Ha mindvégig egészségesek vagyunk, harmonikus kapcsolatokkal, anyagi biztonságban. Ha körbenézünk akár csak a szűk környezetünkben, sajnos nem sok embert látunk, akinek az életében ez mind egyszerre megvan. Van, aki gazdag, de nincs kapcsolat az életében. Van, akinek csodás családja van, de betegségekkel küzd. Van, aki egészséges, de anyagi gondjai vannak, s mindezek kombinációi.

Nyugdíj

A mai társadalom berendezkedése arra épül, hogy munkával töltünk X évet, majd a megérdemelt jutalom jön, a nyugdíjas évek. Ennek úgy kellene kinéznie, hogy a munkával töltött éveink alatt keresünk annyit, hogy utána a megtakarításainkból és a nyugdíjunkból megéljünk. Aki lát is egy kicsit, nem csak néz, az tudja, hogy ilyen gyakorlatilag nem létezik. Sajnos több esetet tudok itt a környezetemben is, amikor valaki végre nyugdíjas lett, a következő hónapban, évben pedig meghalt. Mert az egészségét áldozta a munka oltárán. Vagy olyat, aki egy ledolgozott élet után olyan kevés pénzből kell, hogy éljen, ami szinte lehetetlen, de minimum méltatlan. Jellemző, hogy a nyugdíjas korba érő emberek jónéhány betegséggel, gyógyszereken élnek, miközben anyagilag nélkülöznek.

Hogyan lehet akkor a hosszú, boldog életet elérni?

Arról, hogy a „nyugdíjas” éveinket egészségben, boldogságban éljük, MOST kell elkezdeni gondoskodni. S nekünk magunknak!! Nem mástól kell várni, hogy tesz valamit! Mindenkinek más a MOST, attól függ, melyik életszakaszban van. A legideálisabb az lenne, ha már 30-35 éves korunkban gondolnánk a 80 éves önmagunkra, de amíg dobog a szívünk, sosem késő!!

S hogyan?

Életünk minden területén apró változásokat eszközölve, amik a jövőre nézve pozitív hatást váltanak ki. A sokat emlegetett életmód változtatásban a titok. Mind a fizikai, mind a szellemi, mind anyagi, mind spirituális téren új, hasznos szokások kialakításával megfordítható a most látható, erősen lefelé haladó tendencia az ellenkezőjére.

Mindezekről részletesebben is olvashatsz, ha követed blogunkat, gyakorlati tanácsokkal, ötletekkel, praktikákkal.

Ezen értékes tartalmakért iratkozz fel blogértesítőnkre!

Megjelent: 457 alkalommal Utoljára frissítve: 2022. július 06., szerda 01:56
×

Blog értesítések

Kérd a heti blogértesítőt, hogy biztosan ne maradj le a téged érdeklő bejegyzésekről.

Hetente egyszer, szombat reggel küldünk egy rövid összefoglalót a heti új blogbejegyzésekről. Így könnyen ki tudod választani a téged érdeklő témát, és a reggeli első kávéd kortyolgatása közben már el is olvashatod.

A kitöltés előtt olvasd el az adatkezelési tájékoztatót!

+36 12 1234567
További cikkek ebben a kategóriában: « Visszafordítható az öregedés? Hatástöbbszörözés »

Hozzászólások   

# Szegvári Katalin 2022-07-06 18:06
Hosszú boldog életet csak úgy lehet élni, ha mar 35 éves kor körül elkezdünk gondoskodni az egészségünkrôl, valamint az anyagiakról, hogy a késôbbiekben ne okozzon gondot szamunkra.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Némethné Kocsis Veronika 2022-07-07 22:06
Nagyon egyetértek minden gondolatoddal!! Ez is egyik ok a több közül, amiért érdemes előre gondolkodni és feltenni a kérdést magunknak: mi az, amit tehetünk már most, hogy ez ne így legyen?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szabó Péterné 2022-07-13 16:29
Én már nyugdíjasként igazolom : minőségi időskort teremteni, amit most kezdek el,- az szinte lehetetlen lenne. Ha nem tudatosan készülök erre 30 éve,- már én is a rengeteg gyógyszerre költeném a pénzem. Szerencsémre mindig a megelőzés híve voltam. Ebben a programban 2...3 kapszula naponta, és vidáman játszom az unokámmal a játszótéren.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés