2022. november 28., hétfő 08:12

Biohacking

Írta:
Értékelés:
(2 szavazat)

Minden fejben dől el. Azaz, amit az ember elhatároz, azt meg is tudja valósítani.

Ezt a ma már mindenki által ismert és gyakran hangoztatott elvet használják a biohackerek, az kicsit tovább fejlesztett változatban.

Az agyunk az a szervünk, amelyről mai napig viszonylag keveset tudunk, de az biztos, hogy a testünk számos folyamatát befolyásolja.

A biohackerek ezeket a folyamatokat igyekeznek tudatosítani, és szándékosan befolyásolni.

De mielőtt ebbe mélyebben belemennénk, nézzük meg, mit is jelent maga fogalom.

A bio – az emberi test biológiai működésére utal.

A hacker szó valószínűleg ismerősen cseng, hiszen gyakran szerepel a hírekben. A hackerek azok, akik feltörnek informatikai rendszereket, és megváltoztatják azok működését. A hírek általában a rosszindulatú hackerekről szólnak, akik pénzt, adatot lopnak, vagy nehezen helyrehozható károkat okoznak a rendszerek működésében.

A másik oldalon vannak az úgynevezett etikus hackerek, akik azért törnek fel rendszereket, hogy megtalálják azok sebezhető pontjait, és lehetőséget biztosítsanak a kijavításukra. Így összességében jobbá teszik azok működését.

Valami ilyesmről szól a biohacking is.

A biohackerek tökéletesen tisztában vannak a testük biológiai működésével, és különféle technikákkal igyekeznek hosszútávú pozitív hatást gyakorolni testi és szellemi funkcióikra különféle célok elérése érdekében.

Ilyen cél lehet

  • a produktívabb munkavégzés;
  • rövidebb alvásidő;
  • jobb szexuális teljesítmény;
  • pihentetőbb alvás;
  • fizikai erőnlét növelése;
  • az emésztőrendszer funkcióinak támogatása; stb.

Egyes képviselői úgy gondolják, hogy ezekkel a technikákkal korlátlanul meghosszabbítható az emberi élet. De ha mégsem, azt mindenképpen el lehet érni a biohacking technikákkal, hogy az egészségben eltöltött évek száma megnövekedjen, így gyakorlatilag életünk végéig teljes életet élhessünk.

Ezek között a technikák és eszközök között vannak nagyon egyszerűek, amiket szerintem te is használsz a mindennapokban, és vannak egészen extrémek is.

Nézzünk egy egyszerű példát.

Azt mindenki tudja, hogy a koffein élénkíti az agyműködést, így növeli a szellemi teljesítményt. Befolyásolja a metabolikus folyamatokat a testben.

A biohackerek, hogy még jobban kihasználják a koffein élénkítő hatását, úgynevezett golyóálló kávét isznak, ami nem más, mint egy csésze üres kávé 15 gr bio vajjal és 10 gr kókuszolajjal.

Hogy működik a biohacking?

A hétköznapokban nem jelent mást, mint hogy kipróbálunk különféle új szokásokat: pl. elalvás előtti meditáció, edzés előtti kávéfogyasztás, jóga, új ételek felvétele az étrendbe, különféle táplálékkiegészítők fogyasztása stb.

A pozitív eredményt hozókat beiktatjuk a napirendünkbe, hogy ezzel javítsuk az életminőségünket.

Fontos, hogy a biohacking nem jelent semmiféle lemondást vagy aszkézist. Csakis olyan tevékenységekről, szokásokról beszélünk, ami azon túl, hogy hosszútávon pozitív hatást gyakorol a biológiai működésünkre, örömet is okoz.

A biohacking nem egy kampány, hanem életmód és gondolkodásmód.

Ha többet akarsz tudni arról, hogyan befolyásolhatod egyszerűen és tudatosan a szervezeted működését, jelentkezz a következő eseményre.

Megjelent: 534 alkalommal Utoljára frissítve: 2022. november 28., hétfő 08:20
×

Blog értesítések

Kérd a heti blogértesítőt, hogy biztosan ne maradj le a téged érdeklő bejegyzésekről.

Hetente egyszer, szombat reggel küldünk egy rövid összefoglalót a heti új blogbejegyzésekről. Így könnyen ki tudod választani a téged érdeklő témát, és a reggeli első kávéd kortyolgatása közben már el is olvashatod.

A kitöltés előtt olvasd el az adatkezelési tájékoztatót!

+36 12 1234567
További cikkek ebben a kategóriában: « 7 tipp, hogy maradj egészséges télen Te döntesz! »

Hozzászólások   

# Tóth Katalin 2022-11-29 13:57
Számomra szinte ugyanazt takarja, mint amiről ezen az oldalon sokat beszélünk, s amit mi Longevity-nek hívunk. Ezért különösen érdekel a téma, mert kaphatok új ötleteket mindehhez.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szabó Márta 2022-12-04 22:45
Köszönöm Kata, egyetértek veled. Ugyanazt jelenti, de egy más nézőpontból.
A lényeg, hogy olyan szokások alakuljanak ki, amelyek építik és nem rombolják testünket - lelkünket.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szabó Péterné 2022-12-04 19:18
Igen, minden fejben dől el, de azért jó ha a fizikai testünk azt kapja meg, amit hasznosítani is tud. Ebben verhetetlenek a mi egymást erősítő táplálékkiegészítőink!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szabó Márta 2022-12-04 22:47
Köszönöm Anikó.
Igen. Fontos, hogy a testünk is megkapja mindazt, amire az optimális működéshez szüksége van. Enélkül nem megy.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Némethné Kocsis Veronika 2022-12-05 08:56
Igen, nagyjából én is ráismertem ebben a csapatunk törekvésére. A biohacking ezt még remekük kiegészíti, felturbózza. Kíváncsian várom a további információkat még, ha tervezel belemélyedni a témába.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szegvári Katalin 2022-12-05 12:58
Mivel ezt a fogalmat, még csak nemrég ismertem meg, de a longevity fogalmát már ismertem...tulajdonképpen mind a két fogalom azonos. A termékeink még pluszban kiegésztík a tudatos egészségünket.
Nagyon érdekel ez a téma!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Elérhetőségek