2022. október 26., szerda 19:40

Meditáció

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

Mi is a meditáció??

Tulajdonképpen bármi lehet. Biztosan előfordult már veled is, hogy ”bambultál”. Vagyis néztél egy pontot, bár nem fogtad fel mit nézel, közben hallottad a körülötted lévő zajokat, de mégis egy más világban voltál. Ez is egyfajta meditáció.

Amikor egy kisgyerek figyel egy bogarat, és semmi mást nem érzékel a környezetéből.

Amikor énekelsz, táncolsz, átadod magad a zenének, az is egyfajta meditáció

A meditáció hatása a testre

Amikor szorongunk, félünk, stresszesek vagyunk, szóval minden negatív érzelem, megakadályozza az energia szabad áramlását a testünkben. Ez hosszú távon testi tünetekhez vezet, betegségeket idéz elő. A meditáció

  • segít az energiaáramlás szabaddá tételében
  • beindítja az öngyógyító folyamatokat
  • erősíti az immunrendszert
  • fájdalomcsillapításra is alkalmas
  • növeli a szürkeállományt, ezáltal lassítja az öregedési folyamatokat
  • alkalmas különböző betegségek /súlyos betegségek is/ kezelésére
  • jótékonyan hat a tudatunkra: pl. nyugtat, boldogságérzetet ad, önbizalmat fejleszt
  • s még nagyos sok más, jótékony hatása van

Mindenképpen érdemes beiktatni az életünkbe, ha egészséges, hosszú életet szeretnénk élni.

Amikor elkezdtem ezt a cikket írni, gondoltam rákeresek, milyen fajtái vannak, melyik mire jó, hogyan kellene csinálni, de rájöttem, ezt te is megteheted, ha érdekel a téma. Ezért azt gondoltam, megosztom veled egy-két élményemet a meditációval kapcsolatban, talán te is érdekesebbnek találod.

Csak nézni egy gyertya lángját, vagy a légzésemre figyelni, nekem nagyon nehéz, mert állandóan cikáznak a gondolataim, s a cél ugye az lenne, hogy ebből a gondolatáramból kikerüljünk. Így a vezetett meditációkat szeretem jobban. Persze sok - sok gyakorlással valószínűleg az is menni fog.

Egy fantasztikus holisztikus orvos által tartott energetizáló meditáción szoktam részt venni. Nem mindig ugyanolyan. A legtöbbször valóban energiával tölt fel, elmúlnak bizonyos fájdalmak, ragyogóan érzem magam utána.

Legutoljára viszont egy tisztító meditáció volt, érdekes érzetekkel a folyamat alatt. Először éreztem az energia bizsergetését, meleg volt, s szinte belenyomott az ágy matracába. Majd egy erő megrángatott, felrántotta a fejemet kicsit. A vége felé pedig elkezdtem fázni, pedig pulcsiban és takaró alatt feküdtem. A legvégére pedig bealudtam, vagy inkább beájultam 5-10 percre. A különböző betegségekre, fájdalmakra kellett gondolnunk közben, azokat söpörtük ki magunkból. Rendkívül jól éreztem magam utána!

A másik, amiről beszélnék, Dr. Joe Dispenza meditációja: Áldd meg az energiaközpontjaidat címmel. Tulajdonképpen a csakráinkon megyünk végig, mindegyikre külön ráirányítva a figyelmünket, energiánkat. Végtelenül megnyugtató, fizikailag, a hasüregben is. / nekem pl. elmúlt a puffadásom tőle/ A csakrák képesek zárva lenni, mint fentebb írtam, megakadályozva a szabad áramlást. Ezeknek a kinyitására tökéletesen alkalmas. Hihetetlen, mennyire érezhető a hatása.

Nekem régebben elvont hókuszpókusznak tűnt, míg meg nem ismertem, ki nem próbáltam. Téged is arra bíztatlak, vágj bele! Próbáld ki! Keresd meg a neked legmegfelelőbbet! Javíts az életed minőségén lelki síkon is!

S ha a jobb, egészségesebb életet fizikai síkon is megtámogatnád, kérd a videót a Kezdőlap „Egészséges, hosszú élet” blokkjában!

Megjelent: 550 alkalommal Utoljára frissítve: 2022. október 26., szerda 19:52
×

Blog értesítések

Kérd a heti blogértesítőt, hogy biztosan ne maradj le a téged érdeklő bejegyzésekről.

Hetente egyszer, szombat reggel küldünk egy rövid összefoglalót a heti új blogbejegyzésekről. Így könnyen ki tudod választani a téged érdeklő témát, és a reggeli első kávéd kortyolgatása közben már el is olvashatod.

A kitöltés előtt olvasd el az adatkezelési tájékoztatót!

+36 12 1234567

Hozzászólások   

# Szabó Péterné 2022-10-30 19:07
Hosszú éveken át meditáltam, valóban nincs két egyforma "ülés". De hogy mindig kaptam valamit, az biztos!!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szegvári Katalin 2022-11-22 15:41
Régebben el nem tudtam képzelni, hogy én meditáljak. Egyszerûen nem voltam képes a gondolataimon uralkodni.
Mióta újra kipróltam már sokat adott is nekem.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Elérhetőségek