2022. november 18., péntek 08:11

Stresszmentesen, biztonságban

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)

Az egészséges hosszú élet egyik titka, hogy nyugodt életet éljünk. Manapság, ha körülnézünk, vagy magunkra gondolunk, bizony az állandó stressz a legjellemzőbb. Mindig mindenki rohan, versenyt fut az idővel, meg az egy hétre való napi feladatlistájával. Aggódunk a gyerekeink, szüleink miatt, hogy meddig tudjuk fenntartani az egzisztenciánkat, hogy nem jut, hogy lemaradunk, hogy elkésünk, hogy hogy nézünk ki, hogy elromlik, hogy nem lesz, hogy az enyém legyen a legjobb, hogy én kapjam meg, és még a hajam is….

A stresszkezelésre egész iparágak épültek mára, mert szükség van rá, s ezt tudjuk is valahol mélyen, s alkalmazunk is hébe-hóba valamit, megnyugtatva magunkat, hogy tettünk magunkért is valamit. Mert ezt is tanulhatjuk, halljuk, olvassuk mindenfelé, hogy elsősorban magunkat kell „megjavítanunk”, nem a világot. Különben is, ha mi rendben vagyunk egyenként, akkor a világ automatikusan rendben lesz.

Szóval eljárunk edzőterembe, masszázsra, jógára, csinálunk magunknak énidőt, olvasunk, lazulunk, próbáljuk megtanulni a meditálást, mert azt hallottuk, az az egyik legjobb / s valóban!/. Mindezt beleerőszakoljuk abba az amúgy is zsúfolt napirendbe, ami arról szól, hogy hogyan éljünk meg, hogy legyen elég pénzünk kifizetni a számláinkat. Vagyis egy rövid időszakra letesszük a stresszt, mert jó esetben valóban sikerül kikapcsolni, aztán pörgünk tovább ugyanúgy, ezerrel.

Láthatjuk, hogy valami nem kerek a fenti történetben. Nagyon sokat számít minden apró dolog, amit megteszünk magunkért, ez biztos! Viszont nem lesz az életünk ettől valóban egy nyugodt, elégedett élet általában. Mi az, ami hiányzik hozzá? Az anyagi biztonság! Az, hogy szeressük a munkánkat és annyi pénzt keressünk vele, amiből mindenre könnyedén futja, s még marad is.

De mennyien élnek így?

Te mit látsz a környezetedben? Valószínűleg nagyítóval kell keresni olyat, akinek van elég pénze és nem aggódik azon, hogy holnap is lesz-e! Ergo, a nyugodt élet, a stresszmentesség legfontosabb forrása az anyagi biztonság.

De hogyan érhető el? Hisz már így is két munkahelyre járnak sokan, napi 12-16 órát dolgoznak. Mások a saját vállalkozásuk rabszolgáik. Honnan „vegyenek” több időt, a több pénz előteremtéséhez?

Ugyanezeknek az embereknek semmi megtakarításuk, amit dolgoztathatnának, s ha lenne, akkor sem mernék kockáztatni, hisz annyit dolgoztak érte. S különben is, semmi ötletük! Hisz nem is érnek rá ilyesmin gondolkodni. De akinek van jó ötlete, annak nincs tőkéje, mersze váltani. A több pénzt ugyanis a mai világban egy saját vállalkozás, vagy befektetések jelentik. Sakk-matt a nyugalomnak, ugye?

S valljuk be, sokan mindezek ellenére, jól érzik magukat ebben a helyzetben, hisz ez az elfogadott, ez a megszokott, a legtöbben így élnek, ez az élet illik a többi közé. Ez biztonságos, mert már ismerjük.  S miért mondanánk le a sorozatainkról, ha végre hazaérünk? Az jár nekünk. Miért mondanánk le a felesleges plusz kiadásokról / pl. cigaretta, alkohol/, ezek szükségesek, hogy ne bolonduljunk meg? S olyan jó panaszkodni! Ezzel egy jó nagy közösséghez lehet tartozni, erre mindig van vevő, aki rátromfol, s lehet együtt szidni…..mikor mit és kit.

A nyugodtabb élethez több pénzre van szükségünk. Mert amíg nincs elegendő, addig állandóan a pénz, vagyis a pénztelenség körül forognak a gondolataink. A cél, hogy ne kelljen a pénzre gondolni, mert van elég. Ehhez viszont alapvető gondolati váltásra van szükség. Arra, hogy legyen egy erős vágyunk egy másik élet iránt, s arra, hogy hajlandóak legyünk átmenetileg vagy végleg feladni pár dolgot, amit szeretünk. /pl. tv nézés, dohányzás, hobbi/ Szükséges, hogy ne érdekeljen, más mit mond. Szükséges, hogy hajlandóak legyünk tanulni. Szükséges, hogy megtanuljuk, kire érdemes hallgatnunk. Szükséges a nagyobb önfegyelem, kitartás, elszántság. S szükséges a nyitottság, változni akarás mellett a változtatni akarás is.  Ez megvan benned?

Most azt mondod, persze, de továbbra sincs tőkém és több időm, sem ötletem.

Pontosan erre ad választ, megoldást az újgenerációs vállalkozás! Hogy hogyan indíthatsz egy saját vállalkozást, alapozhatod meg az anyagi függetlenségedet minimális idő-, és pénzbefektetéssel! De csak, ha a fentebb írt szükséges dolgok megvannak benned!

Így van?? Akkor kérd a tájékoztató videót a főoldal megújuló jövedelem blokkjában!

Mert a bőségben, nyugalomban élt élet neked is jár! S neked is elérhető!

Megjelent: 408 alkalommal Utoljára frissítve: 2022. november 18., péntek 08:23
×

Blog értesítések

Kérd a heti blogértesítőt, hogy biztosan ne maradj le a téged érdeklő bejegyzésekről.

Hetente egyszer, szombat reggel küldünk egy rövid összefoglalót a heti új blogbejegyzésekről. Így könnyen ki tudod választani a téged érdeklő témát, és a reggeli első kávéd kortyolgatása közben már el is olvashatod.

A kitöltés előtt olvasd el az adatkezelési tájékoztatót!

+36 12 1234567

Hozzászólások   

# Szabó Péterné 2022-11-20 18:25
Tökéletesen igaz, hogy hatalmas stresszforrás a pénztelenség.A cégünk pedig nem csak a pénz teremtésében segít, hanem gazdagít lelkileg is, hogy másoknak segíthetünk.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Némethné Kocsis Veronika 2022-11-21 14:01
Mintha rólam írtad volna! :-)
És igen, sokan arra vágynak, hogy élvezzék a munkájukat, ezért bőven elegendő pénzt kapjanak, amik mellett bőven van idejük a családjukra és önmagukra. Hogy amiket írtál, megvan-e bennem: már meg, hálistennek! Hála, hogy ilyen csapathoz tartozom.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
# Szegvári Katalin 2022-12-05 13:24
Valóban csak panaszokkal találkozom mostanában. Kevés az az ember aki stresszmentesen, biztos anyagiakkal rendelkezik.
Mégis sokuknak ha ajánlsz egy biztosabb, egészségesebb szebb jövőt...vagy mellébeszél vagy elutasítja.
Én szívből örülök, hogy ehhez a csapathoz tartozhatok!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Elérhetőségek